Klasik tutkunları İş Sanat'a

İş Sanat'ın nisan ayındaki ilk konuğu iki konser için ülkemize gelen Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası olacak

Abone ol

İSTANBUL - İş Sanat'ın nisan ayındaki ilk konuğu iki konser için ülkemize gelen Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası oluyor. Zoltan Kocsis’in 1997 yılından bu yana müzik direktörlüğünü yürüttüğü ve şefliğini üstlendiği topluluk, yarın ve 2 Nisan'da İstanbullu klasik müzik sevenlerle buluşuyor. 

Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'na, İstanbul'daki ilk konserinde Letonyalı  keman virtüözü Baiba Skride eşlik ediyor. 2001 yılında Queen Elisabeth Yarışması birincisi olan, tekniği ve müziğe olan tutkusuyla günümüzün en parlak kemancıları arasında gösterilen Baiba Skride ve Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası, yarın akşam Beethoven ve Dvorak’tan eserler yorumlamaya hazırlanıyor. 

Orkestra, 2 Nisan’da ise bu kez Mozart, Çaykovski ve Haydn’dan eserler seslendiriyor. Budapeşte Festival Orkestrası’nın kurucusu ve aynı zamanda Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası’nın da daimi şefi olan Zoltan Kocsis orkestrayı yönetmenin yanı sıra piyanosuyla bir solist olarak da konsere katılıyor.

2003 yılında Debussy ve Ravel eserlerinin orkestrasyonunu içeren CD kaydıyla “Yılın En İyi Macar Klasik Albümü” ödülünü alan Kocsis yönetimindeki orkestra, aralarında Gidon Kremer, Gabor Boldoczki, Natalia Gutman’ın da bulunduğu ve Türk müzikseverlerin aşina olduğu seçkin müzisyenlerle verdikleri konserlerle tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip. 

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 430 bin liraya geriledi Gözaltı sonrası Kalben'den ilk açıklama geldi Rakının ardından bira fiyatlarına zam geliyor KKM'de gerileme sürüyor Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için uyarı: Montlar geri geliyor