Nesin’in 100. yaş kutlamaları başladı

Abone ol

KÜLTÜR SANAT

Aziz Nesin’in 99. yaşı, ustanın “Zübük” adlı eserinden uyarlanan müzikli tiyatro oyununun galasıyla kutlandı. 100’e 1 kala düzenlenen gala gecesi, aynı zamanda Aziz Nesin’in 100. yaşı nedeniyle 2015’te düzenlenmesi planlanan etkinliklerin de başlangıcı oldu. Tiyatrokare tarafından Nedim Saban’ın yönetmenliğinde sahneye taşınan 'Zübük’ün tüm geliri Nesin Vakfı’na bağışlandı. 

Oyunun ardından bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Aziz Nesin, Sabahattin Ali, Nâzım Hikmet ve daha nice önemli usta yazarların eserlerini hatırlamak ve yaşatmak gerek. Sanat bu anlamda çok önemli bir kapı. Geleceğimiz umutlu ve aydınlık olsun. Bizim temennimiz bu yönde” diyerek Tiyatrokare’ye teşekkür etti. 

2015’te Aziz Nesin’in 100. yaşına basacağını belirten Ali Nesin ise şunları söyledi: “Nesin Vakfı olarak 2015’i Aziz Nesin Yılı ilan ediyoruz. Yıl boyunca düzenleyeceğimiz Aziz Nesin temalı etkinliklerin başlangıcını bu gala gecesiyle yaptık. Bu etkinlikler sayesinde hem ülkemizin yetiştirdiği sıradışı insanlardan biri olan Aziz Nesin’i doğru bir şekilde tanıtmayı, hem de Nesin Vakfı’nı daha da büyüterek daha çok çocuğa ulaşmayı hedefl iyoruz."

Gala gecesi doğum günü kutlamasıyla devam etti. Oyunun ardından sahneye çıkan Nesin Vakfı çocukları, Aziz Nesin’in 99. yaşına özel olarak Nedim Saban tarafından hazırlanan doğum günü şarkısını söyleyerek Ali Nesin ve Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu ile doğum günü pastasını kestiler.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak