Selçuklu kervansarayları sergiye taşındı

Geçmişle gelecek arasında görsel bir köprü kurmayı amaçlayan ressam Çimen, “1150” adını verdiği resim sergisini 5 Aralık’ta Nişart Maçka Galeri’de açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Geçmişle gelecek arasında görsel bir köprü kurmayı amaçlayan ressam Pınar Çimen, “1150” adını verdiği resim sergisini 5 Aralık’ta Nişart Maçka Galeri’de açmaya hazırlanıyor. 30 eserden oluşan ve Anadolu coğrafyasındaki Selçuklu kervansaraylarını konu alan sergi, Çimen’in sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtmayı amaçlıyor. İpek Yolu üzerinde yer alan onlarca kervansarayı ziyaret ederek, uzun soluklu kültürel bir araştırma yaptığını ifade eden Pınar Çimen, amacının geçmiş ile gelecek arasında görsel bir köprü kurmak olduğunu söylüyor. “Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım” diyen Çimen, I. Mesud tarafından inşa edilen Alayhan’ın yapım tarihi olan “1150”yi ise sergi adı olarak seçtiğini ifade ediyor.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme AB'den Meta'ya soruşturma