Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği Anjelika Akbar ile başladı

BKSTV tarafından düzenlenen 56. 'Uluslararası Bursa Festivali' Anjelika Akbar konseriyle başladı.

Abone ol

BURSA - Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56.'sı düzenlenen ve Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliğini taşıyan 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Anjelika Akbar konseriyle başladı.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konser ve açılış programı öncesinde, festival kapsamında hazırlanan 'Size Bursa'yı Getirdim' adlı resim-heykel karma sergisinin açılışı yapıldı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanında BKSTV Atölye Salonu'ndaki sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Merih Ercan'ın danışmanlığında, Huri Aykut Ülker'in kuratörlüğünde hazırlanan sergide, usta sanatçıların, Edebiyatçı Nahit Kayabaşı'nın Cumhuriyet döneminden bu yana yaşamış şairlerin Bursa şiirlerinden derlediği 'Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri' kitabından seçtiği cümle veya dizelerden esinlenerek ürettiği eserler sergileniyor. Sergi, 3 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek. Festivalin açılış konserinde ise sanatçı Anjelika Akbar, bir müzik ziyafetine imza attı.

'56. Uluslararası Bursa Festivali'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, festival nedeniyle, Bursa'da 26 Temmuz'a kadar dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağını söyledi.

Karlık, "Dostluğun, kardeşliğin ve barış rüzgarlarının eseceği, toplumların kaynaşmasına zemin hazırlayacak festivalimiz Bursa'ya güzellikler getirecek. Festivalimiz, Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasına kadar birbirinden değerli sanatçıları Bursalılarla buluşturacak" dedi.

Festival, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile sona erecek

'56. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında 29 Haziran'da Gianni Guarracino, 30 Haziran'da Fettah Can, 2 Temmuz'da Ankara Devlet Opera ve Balesi "Frida", 3 Temmuz'da Şimdi 90'lar, 16 Temmuz'da Mehmet Ali Sanıkol & Whatsnext? Featuring Tiger Okoshi, 17 Temmuz'da Ata Demirer ve Orkestrası, 19 Temmuz'da Kadebostany, 20 Temmuz'da Madcon, 22 Temmuz'da Samsun Devlet Opera ve Balesi "Arda Boyları", 24 Temmuz'da THM Gazinosu, 26 Temmuz'da ise Şebnem Ferah sahne alacak. Festival, 7 – 12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile sona erecek.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü