BDP Basın Kanunu'nda değişiklik istedi

BDP, ifade özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle Basın Kanunu'nun el koyma, dağıtım ve satış yasağını düzenleyen bazı maddelerinde değişiklik yapılması teklifinde bulundu.

Abone ol

ANKARA - BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Basın Kanunu'nun "El koyma, dağıtım ve satış Yasağı"nı düzenleyen maddesinin üç fıkrasının kanundan çıkarılması için teklif verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Basın Kanunu'nun 25. maddesinin 2, 3 ve 4. fıkralarının metinden çıkarılmasını öngörüyor.

Kanunun 25. maddesinin ikinci fıkrası; "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda, inkılap kanunlarında, Türk Ceza Kanunu'nun bazı fıkralarında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinin ikinci ve beşinci fıkralarında öngörülen suçlarla ilgili olarak basılmış eserlerin tamamına hakim kararıyla el konulabilir" hükmünü içeriyor.

Üçüncü fıkra, ikinci fıkrada sayılan suçları içerdiklerine dair kuvvetli delil bulunması halinde, bunların Türkiye'de dağıtılması veya satışa sunulmasının yasaklanabileceğine, üçüncü fıkra ise yasaklanmış yayın veya gazeteleri bilerek dağıtanlar veya satışa sunanların bu yayınlar yoluyla işlenen suçlardan eser sahibi gibi sorumlu olduklarına dair düzenlemeleri içeriyor.

Kurt, gerekçesinde, bu fıkraların ifade özgürlüğünün önünde engel teşkil ettiğini savundu.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı