Al-Araby Al-Jadeed gazetesi Türkiye’de de yayına geçti

Londra, Beyrut, Doha gibi büyük şehirlerde basılan Al- Araby Al- Jadeed gazetesi, Türkiye'deki yayın hayatına DÜNYA tesislerinde başladı.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye’de yayına başlayan Al- Araby Al- Jadeed geçtiğimiz akşam düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısında Arap ülkelerinden davetlilerin yanı sıra gazeteyi basan DÜNYA Gazetesi’nden de temsilciler yer aldı. Arapça yayınlanan, 30 ülkede dağıtılan ve Londra, Beyrut, Doha gibi büyük şehirlerde basılan gazete, Türkiye’ye 4 sayfa ayıracak; İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı illerde dağıtılıyor.

Al- Araby Al- Jadeed CEO’su Abdurrahman Eş- Şeyyal, İstanbul’da 2 yıldır ofislerinin bulunduğunu belirtti. Türkiye’de Arap dünyasının her kesiminden toplulukların oluştuğunu, bu insanlara hitap etmek için gazeteyi İstanbul’da da basma kararı aldıklarını kaydeden Eş- Şeyyal, “İstanbul da olmamızın ayrı bir önemi var. İstanbul dünyanın en önemli metropollerinden biri. Bu güzel şehirde olmak bizim için gurur verici. Türkiye’de profesyonel gazetecilik yapan bir kuruma gelecekte ortak olmak isteriz. Matbaa ararken DÜNYA’yı bulduk. Daha önce araştırmıştık ve DÜNYA’yı biliyorduk” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında da gazetenin dağıtılacağını kaydeden Eş- Şeyyal, “THY ile stratejik bir anlaşma yaptık. Artık, THY’de bulunan bir gazeteyiz. Bu bizim için çok önemli, zira THY, dünyanın en önemli havayolları şirketlerinden biri” ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısına katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de gazetenin İstanbul’da da yayınlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de ciddi anlamda Arap nüfusu oluştu. Arapça bir gazetenin olması bu anlamda çok iyi. Gazetenin 4 sayfasını Türkiye'ye ayıracaklarmış. Bu durum, ülkemizin dünyaya tanıtımı açısından önemli. Özellikle turizme katkı sağlayacağına inanıyorum” görüşünü dile getirdi.

TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar 36 bin sözleşmeli sağlık personel istihdamı Resmi Gazete'de Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Honda'dan 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya tesisi Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını bildirdi