Rus milyarderin esrarengiz ölümü

ahmetcoskunaydin@hotmail. com

Abone ol
 
 
Zenginin parası, züğürdün çenesini yorar deyimine ek olabilir, onun ölümünün de ilgi çekmesi. Buna en son örneği de ünlü Rus milyarder Boris Berezovski'nin ölümü oluşturdu. Berezovski, kaynağı belirsiz bir şekilde Rusya'da milyar dolarlar kazanmış bir isimdi. Kimilerine göre Rus devletinin soyulmasında ve halkın parasının bir kişinin cebinde toplanmasında onun devletin zirvesiyle yaptığı kirli işbirliği vardı. Öyle ki, onun komünizmden yeni çıkmış, baldırı çıplak Rus halkı karşısındaki yaşamı gözleri kamaştırıyordu. Tabii bu devran onun istediği gibi sonsuza kadar sürmedi. 
 
Boris'i destekleyenler (Adaşı Rus devlet başkanı bir başka Boris Yeltsin), siyaset sahnesinden çekildi. İşte bu durum, milyarder Boris'in yaşamında da inişin başlangıcı oldu. Yıldızı yeni yönetimle bir türlü barışamadı. Vladimir Putin ile ters düştü. Aralarındaki ilişki öylesine gerildi ki, milyarder çareyi İngiltere'ye kaçmakta buldu. Orada siyasal sığınmacı olarak yaşamaya başlayan sonradan milyarder, bir yandan da elindeki olanaklarla ve sahibi olduğu basın-yayın organlarıyla, Putin ile savaşmaya devam etti. Boris Berezovski işi öylesine ileri götürdü ki, Rusya ile savaş halinde olan Gürcistan'a silah satmaya kadar işi vardırdı. Bunları yaparken devamlı olarak can korkusuyla yaşadı. Her an Rus istihbarat güçlerince öldürüleceğini düşündü. Boris Berezovski 24 Mart (2013) tarihinde kimilerine göre esrarengiz bir şekilde bu Dünya'dan ayrıldı. Şimdi asıl kıyamet bugünlerde kopuyor. 
 
Birileri, onun can düşmanı olan Rus istihbarat servislerini suçlamaya başladılar. Ölümünün ardından milyarderin yaşadığı malikanenin çevresi büyük bir kordon altına alınarak, giriş çıkışlar bile kontrol edildi. Girip çıkanların üzerinde radyasyon bulguları arandı. Bu ana kadar ölümde şüphe çekecek bir bulguya rastlanmadı. Milyarderin ölümünden önceki son 17 saat saniyesi saniyesine irdeleniyor, ne yaptı, ne yedi, içti, kimlerle konuştu gibi. 
 
67 yaşında ki Berezovski, banyoda, kapı arkadan kilitli olduğu halde ölü bulunmuştu. Ruhsal sorunları yanında, kalp hastası da olan Boris Berezovski'nin, cesedinin yanında bulunan bir fular üzerine, çeşitli yorumlar yapılıyor. Hatta, kendini asarak intihar ettiğine dair savlar ileri sürülüyor. Bütün bunlar için kesin bir karara varmak anlamında, bir süre daha beklemek gerekecek... 
 
Herkesin beklediği cevaplar var. Sonuçta bu dünyadan bir Boris Berezovski geçti...
 
Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL