İş dünyası için bakımsız olmanın bedeli ağır!

Günümüzde ise bu detaylara estetik işlemler de eklendi. Bakımlı görünmek için yapılması gereken tüm estetik ve dışı tavsiyelerine baş vurduğumuz Dr. Defne Erkara sorularımızı cevapladı.

Abone ol

İnsanlar arası her tür ilişkide ilk izlenim çok önemlidir. İletişimin devamında tavrınız ön plana çıksa da ilk izlenimin negatif etkisini silmeniz zor olabilir. Bu yüzden ilk çağlardan bu yana insanlar fiziki görünümüze, yüz güzelliğine ve giyimine dikkat ediyorlar. Günümüzde ise bu detaylara estetik işlemler de eklendi. Bakımlı görünmek için yapılması gereken tüm estetik ve dışı tavsiyelerine baş vurduğumuz Dr. Defne Erkara sorularımızı cevapladı.

Bakımlı olmak nedir ?

Bakımlı olmak tepeden tırnağa düzgün görünmek demek. Vücudun fit olması, yüzün iyi görünmesi, kıyafetlerin ortama uygun olması gibi. Aslında pek çok parçadan oluşur bakımlı olmak. Güzel ve dikkat çekici olmak veya en azından gözü rahatsız edici olumsuzluklardan uzak durmak gerek. İş hayatında olsun ikili ilişkilerde olsun ilk izlenimi olumlu veren kişi bir adım öne geçer. Nasrettin Hoca'nın “Ye kürküm ye” hikayesi hep akılda tutulmalıdır.

Saçlardan başlayacak olursak, düzgün kesilmiş veya taranmış, toplanmış saçlar çok önemli. Saçın şekli kadar boyası, rengi ve tabi mutlaka temizliği tam olmalı. Erkekler için sakal traşı günlük yapılmalı, eğer sakalı uzatıyorsa uygun bir kesimle düzeltilmiş olmalı. Kadınlar için makyaj ortama uygun yapılmalı. El ve ayak temizliğini söylememe gerek yok sanırım. Tırnaklar mutlaka düzgün kesilmiş ve temiz olmalı. Kadınların tırnaklarına kıyafetlerine uygun oje sürmeleri bakımı eksiksiz gösterir.

Ayrıca vücut kokularını engellemek için günlük duş, arkasından deodorant ve parfüm bakımınızı taçlandıracaktır.

Estetik cerrahinin bakımlı olmaya katkısı nedir ?

Yukarıda saydığım, aslında herkesin bildiği bakım yöntemlerini destekleyecek ameliyatlı ve ameliyatsız estetik yöntemlerimiz mevcut. Kişinin vücut ve yüz yapısına göre gerekenleri belirleyip ona göre işlemler seçiyoruz. Bir yazıda okuduğuma göre kadınların % 90' ı erkeklerin % 70'i vücutlarından memnun değilmiş. Bu yüzden bu kadar çok kozmetik ve estetik ürünü var. Herkes daha güzel olmak ve dolayısı ile toplumda kabul görmek ister. Maalesef hem karşıdan gelen reaksiyonlar hem de kişinin kendini beğenmemesi onları bu kozmetik ve estetik ürünlerini kullanmaya yönlendiriyor.

Kadınlarda en çok yaptığımız estetik girişimler, meme ve karın bölgesinin estetik işlemleri. Meme büyütme, meme küçültme, karın germe gibi. Erkeklerde ise en çok jinekomasti dediğimiz büyük memelerden kurtulma ameliyatı yapıyoruz. Her iki cinste ortak olarak ise liposuction ve burun estetiği revaçta. Vücuduyla ilgili sıkıntısı olan insanların özgüveni ister istemez düşüyor. Gerek işveren olsun gerek çalışan olsun iş verimliliği azalıyor. Bu işlemleri yaptırdıktan sonra özgüven sorunu ortadan kalktığı için daha başarılı işlere imza atıyorlar. Vücuttaki sorunlar ortadan kalkınca kıyafetler de daha iyi duruyor insanın üstünde. Bu extra bir güven kazandırıyor kişilere.

Ameliyatsız estetik ise daha çok yüz ve saç bakımı için yapılıyor. Bunlardan en meşhuru botoks. Özellikle göz çevresi ve alındaki kırışıklıkları gidermesi açısından çok tercih edilen bir yöntem. Ayrıca terlemeyi azalttığı için de çalışan kesim tarafından sevilen bir ürün. Yine yüzdeki çökük bölgelerin, göz altlarındaki morlukların ve ince dudakların çaresi dolgu. Hyaluronik asit içerek dolgu materyalleri ile yüz canlanıyor ve daha genç, fresh bir görünüm kazanıyor. Cildi ve saçları yenilemek, canlandırmak için mezoterapi dediğimiz yöntemi öneriyoruz. İnce iğnelerle cilt altına nemlendirici ve canlılık verici maddeler enjekte etme yöntemidir. Ciltteki lekeler için ise kimyasal peeling kullanılır.

Görüldüğü gibi bakım dediğimiz olgu eksiksiz olarak gerekenlerin yapılması sonucu tamamlanıyor. Düşünün herşey tamam ama tırnaklar kirli, şahane giyinmiş ama vücut kokusu var. Tabi ki karşıdaki insanda olumsuz duygular oluşacaktır. Aslında herşeyi giyim, kozmetik ve estetik sektöründen beklememek lazım. Beslenmeye dikkat etmek, spor yapmak, düzenli uyku, alkol ve sigaradan uzak durmak sadece bakımlı olmak için değil sağlıklı olmak için de şart.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı