Omega-3 alan çocuklar daha iyi uyuyor

Omega-3 alan çocuklar gece daha az uyanıyor ve ortalama 58 dakika fazla uyuyor

Abone ol

ANKARA - Yağlı balık ya da Omega-3 haplarının çocukların daha iyi uyumasını sağladığı belirlendi. 

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, yağlı balık ya da bu hapları içen 7-9 yaşındaki çocukların gece otalama 58 dakika fazla uyuduğunu ve gece uykularının daha az bölündüğünü gösterdi. 

Araştırmaya uyku sorunları olan 7-9 yaşındaki 352 çocuk katıldı. Bu çocuklardan yarısına Omega-3 vitamini, diğer yarısı plasebo verildi. Daha sonra çocukların bileklerine takılan bir cihazla gece boyunca hareketleri izlendi. 

Arka arkaya 5 gece süren araştırmada, Omega-3 içenlerin gece 7 kat az uyandığı ve 58 dakika fazla uyuduğu görüldü.  

Araştırmanın sonuçları ''Journal of Sleep Research'' dergisinde yayımladı. 

Ancak araştırmaya imza atanlardan Paul Montgomery, sonuçların çocuklara Omega-3 hapı vermek gerektiği anlamına gelmediğini, Omega-3'ün çocukların günlük beslenmesinde yer almasının önemli olduğuna dikkati çekti. 

Daha önce yapılan bir araştırma, kanındaki Omega-3 oranı az olan çocukların okulda konsantrasyon sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını ortaya koymuştu. 

Bayraktar TB3 SİHA yerli motorla irtifa rekoru kırdı Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Bolat OECD Bakanlar Toplantısı temaslarını tamamladı Borsa günü rekorlarla tamamladı Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti