İhracatçı Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ne kavuştu

Sanayicilerin nitelikli ticari , teknik bilgi sağlanması, uluslararası arenada operasyon yapabilme konusundaki bilgi ve istihbarat eksiklerini gidermek için Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruldu.

Abone ol

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde Dış Ticaret İstihbarat Merkezi açıldı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, sanayicilerin nitelikli ticari , teknik bilgi sağlanması, uluslararası arenada operasyon yapabilme konusundaki bilgi ve istihbarat eksiklerini gidermek için Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ni kurduklarını belirterek, “Mart ayı içerisinde TSE tarafından yapılan tetkiklerin başarılı geçmesi sonucunda ‘Kalite Yönetim Sistemi’, ‘Çevre Yönetim Sistemi’, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ belgeleri almaya da hak kazandı” dedi.

Dış Ticaret Uzmanı Yaman Koç ise, Türkiye’nin ikinci dış ticaret istihbarat merkezini Kayseri’de kurduklarını belirterek, “Bu merkez Türkiye için önemli bir köşe taşı oluşturacak. Buradaki amaç nokta atışı ihracat yapılmasını sağlamak. İhracat yapan sanayicilerimizin neyi, nereye, ne kadara satacağı konusunda çok fazla pazar araştırması yok. Bu merkezde “terzilik usulü” bir sistem olacak. Yani firmaların girdikleri pazarlarda sürdürülebilirlik sağlamaları için hedef pazar araştırmaları yapılacak. Ticari istihbarata farkındalık getirilecek” diye konuştu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz