İzmir Atatürk OSB, 25. yılını kutladı

Karşıyaka ve İzmir’ in gelişiminde önemli yeri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunun 25. yıldönümü kutlandı.

Abone ol

İZMİR (DÜNYA) Türkiye'nin en önemli üretim ve istihdam merkezlerinden biri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), faaliyete geçişinin 25. yılını kutladı.

İAOSB Loca Restaurant’ da düzenlenen eğlenceye siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mustafa Balbay ve bağımsız milletvekili İlhan İşbilen’ in yanı sıra, Rusya Federasyonu İzmir Fahri Konsolosu Eray Gürler, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ve çok sayıda sanayicinin katıldığı gecede, çeyrek asrı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “1970’lerin ortasına kadar böyle bir bölgeyi hayal etmek bile mümkün değildi. Bataklık bir arazide böyle bir bölgenin hayalini kuran ve buranın kurulma kararını alan herkesin eli öpülür” diye konuştu.

Uğurtaş, bölgenin kurulması ve bugünlere gelmesinde katkıları olan EBSO meclis ve yönetim kurulu başkanları, meclis üyeleri ve emek veren herkese teşekkür etti. Böyle büyük bir hayalin içinde kendilerinin de yer alıyor olmasının son derece gurur verici olduğunu söyleyen Uğurtaş, bunun kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini, yönetim kurulu ile birlikte hep bölgeyi daha ileri götürebilmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. Karşıyaka ve İzmir’ in gelişiminde mihenk noktasının İAOSB olduğunu vurgulayan Uğurtaş, bugün gelinen noktada bölgenin Türkiye’nin en gelişmiş, en modern OSB’lerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”