Yenilenen Erciyes, 2026 yılında Dünya Kış Sporu Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hedefinde

Erciyes Dağı, son yıllarda Uluslararası organizasyonların yanı sıra ulusal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Erciyes Dağı, 2026 yılında ise Dünya Kış Sporu Olimpiyatları’nı alarak, Türkiye’de bir ilke imza atam peşinde.

Abone ol

Erciyes Kış Turizmi Master Planı çerçevesinde dağa yapılan yatırımların karşılığı gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yapılarak alınıyor. Bugüne kadar üçü dünya, beşi Avrupa olmak üzere toplam sekiz uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan bölge, devam eden yatırımlarla çehresini değiştirmeye devam ediyor. Orta vadede 450 milyon euro’luk yatırmın hayata geçirileceği Erciyes Dağı, 2026 yılında ise Dünya Kış Sporu Olimpiyatları’nı alarak, Türkiye’de bir ilke imza atam peşinde. 2015 yılında Türkiye tarihinin ilk Avrupa Snowboard Kupası burada gerçekleştirilirken organizasyonun olumlu yansımaları sayesinde 2016 yılında, yine ülke tarihinde ilk kez kış sporlarının en önemli müsabakalarından biri olan Dünya Snowboard Kupası da Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilmişti.

Dünyanın en iyi snowboard sporcularının Kayseri’de ağırlanması, uluslararası spor kamuoyu ve spor otoriterleri tarafından taktirle karşılandı. Bu başarı 2017 yılında da Türkiye’ye ve Erciyes’e ikinci Dünya Kupası’nı getirdi. Dünya standartlarındaki pistleri, konaklama ve ulaşım imkanlarının kolaylığı, eğitimli ve tecrübeli insan kaynağı ve organizasyonel kabiliyet ve kapasitesi Erciyes’i 2018 yılında Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından üçüncü kez tercih sebebi yaptı ve 3 Mart'ta Dünya Snowboard Kupası yine Erciyes’te gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra dünyada ilk defa düzenlenecek olan Dünya SnowKite Kupası da 22-25 Mart tarihlerinde yine Erciyes’te yapılacak.

40 ülkede canlı yayın

Öte yandan, Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS), dünyanın en prestijli snowboard yarışlarından biri olarak kabul edilen Ford FIS Snowboard Dünya Kupası, Türkiye Kayak Federasyonu’nun destekleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından, Ford ana sponsorluğunda üçüncü kez Erciyes’te gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ‘Paralel Büyük Slalom Final Etabı’ Erciyes Kayak Merkezi’nde yapıldı. Söz konusu organizasyon, Türkiye’deki kış turizminin gelişmesi, geniş kitlelere ulaşması ve yeni nesil sporcular yetişmesi adına ulusal ve uluslararası anlamda kayak merkezinin tanıtımına katkı sağladı.

Müsabaka için, Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı’da konumlu 2 bin 700 metre rakımlı pistte, 19 ülkeden dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusu mücadele etti. Yarış sırasında global kış sporları alanında uzman 350 kişilik ekip görev yaptı. Ayrıca dünya genelinde dokuz global network üzerinden bütün dünyaya, 40 ülkede canlı olarak yayınlandı. Bu sayede ekranlarda Erciyes ve Kayseri’nin tanıtımı 3 milyar kişiye ulaştı ve 10 binlerce kış sporları tutkunu ise yarışmayı yerinde izledi. Dünya’nın en iyi 120 snowboard sporcusunun Dünya Şampiyonluğu ünvanına sahip olmak için yarışacağı organizasyona dünyada Carezza, Cortina, Rogla, Bansko, Lackenhof gibi çok değerli kayak merkezleri ev sahipliği yapıyor. Ford Snowboard Dünya Kupası’nın ev sahibi ise Erciyes oldu.

Yine kış sporlarındaki dünya trendlerini Türkiye’ye getirerek ilklere imza atan Erciyes, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Kupası’na Türkiye’de ikinci kez ev sahipliği yaptı. Bu müsabakalar Türkiye ve yurtdışında milyonlarca izleyiciye ulaştı. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların kendi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar da tanıtıma katkı sağladı. Bununla beraber dünyanın en büyük snowkite pistlerine sahip Erciyes, Türkiye’de yine bir ilke daha imza atarak, dünya genelinde yükselen kış sporu ola ve geniş kitlelerle temas eden snowkite sporu adına bir ilke daha imza atacak. Dünya’da ilk kez gerçekleştirilen Snowkite Dünya Kupası’nın final etabı Erciyes ev sahipliğinde yapılacak. Kış sporları bilincinin günden güne gelişmesiyle birlikte hedef 2026 yılında Dünya Kış Sporu Olimpiyatları’na katılmak.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...