Elektrikte dağıtım ve satış birbirinden ayrılacak

Abone ol
 
 
 
İSTANBUL - Elektrik ticaretinde toptan ve perakende satış lisansları birleştirilecek, halen hem dağıtım hem de satış lisansına sahip şirketler ise bu iki faaliyeti birbirinden ayırmak için bölünecek.
 
Haber sitesi Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgiye göre enerji bürokrasisi, elektrik ticaretinin artması, sektördeki karışıklıkların ortadan kaldırılması amacıyla bazı hazırlıklar yapıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nezdinde yürütülen ve son aşamaya gelinen çalışmaya göre elektrik ticaretinde toptan ve perakende lisansları tedarikçi lisansı adı altında birleştiriliyor. 
 
Böylece bir kısmı özelleştirilen 21 elektrik dağıtım bölgesinde faaliyet gösteren ve hem dağıtım hem de satış lisanslarına aynı anda ve tek bir yapı üzerinde sahip olan şirketler, dağıtım ve satış faaliyetini birbirinden ayıracak. Dağıtım lisansı ile sadece dağıtım işi yapılacak ve tedarikçilerin tümüne hizmet verilecek. Müşteriye satış ise diğer lisansla yani tedarikçi lisansına sahip yapı üzerinden gerçekleştirilecek.
 
Haberin tam metnini görmek için tıklayın
 
Ankara emniyetine yeni atama! Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu?