Köylülerin elektriği güneşten

Şanlıurfalı girişimci Kızılelma, köydeki arazisine kurduğu güneş enerjisi santraliyle çevredeki 120 köyün elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Abone ol

Şanlıurfalı girişimci Halil Kızılelma köydeki arazisine güneş enerjisi santrali kurarak civar köylerin elektrik sorununu çözdü.

İş adamı Kızılelma, İtalya'da gördüğü bir sistemi yaklaşık bir yıl önce köydeki arazisinde faaliyete geçirdiğini söyledi.

Normal santrallerden farklı olarak güneş takip sistemli santral kurduğunu belirten Kızılelma, panellerin gün boyu dönerek güneşi izlediği için normal santrallere göre yüzde 35 daha fazla enerji ürettiğini kaydetti.

Tesiste aylık 200 bin kilovat saat civarında enerji üretimi yapıldığını aktaran Kızılelma, "11 aydan beri üretim yapıyoruz. Bulunduğumuz bölgedeki 120 civarında köyün tükettiği enerjiyi biz buradan karşılıyoruz." diye konuştu.

Kızılelma, bölgede daha önce günde neredeyse 4 saate yakın elektrik kesintileri yaşandığını dile getirerek santral sayesinde artık bölgede elektrik sorunu yaşanmadığını kaydetti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz