Muda Enerji, Ar-Ge çalışmalarına odaklandı

Muda Enerji, ş kayıplarının önlenmesi ve makine ömürünün artırılması için çalışma yürütüyor.

Abone ol

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Muda Enerji, ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinde filtre sistemleri tasarlamak, üretmek, satmak ve satış sonrası servis vermek amacıyla 2015 yılından bu yana Kayseri’de faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda iş kayıplarının önlenmesi ve makine ömürünün artırılması için çalışma yürütüyor. Enerji verimliliği alanında teknolojik ve katma değerli ürünlerin önemine vurgu yapan Muda Enerji Genel Müdürü Mustafa Zenger, “Tasarımlarımızı mühendislerimizle yapıyoruz. Harmonik filtre sistemleri tasarım ve üretimi, enerji scada sistemleri üzerine faaliyet gösteriyoruz. Bünyemizde bulunan ürünlerin tasarım, satış ve satış sonrası servis hizmetini sağlıyoruz” diye konuştu.

Ürün gamı hakkında bilgi veren Mustafa Zenger; pasif harmonik filtre, aktif harmonik filtre, enerji scada sistemleri ürettiklerini söyledi. İşletmelerin kullanılan elektrik enerjisini kalite açısından kontrol etme imkanına sahip olmadığına değinen Zenger, kalitesiz elektrik enerjisinin kullanımı işletme içinde kayda değer zarara neden olabildiğini dile getirdi. Zenger şöyle devam etti: “İşletmelerde trafo sisteminde yaptığımız enerji analizi ve harmonik ölçümler sayesinde, enerjinin kalitesindeki bozulmaların nedenini tespit edebiliyoruz. Bu kapsamda enerji kalitesini artırdığımız gibi makinelerin de uzun ömürlü olmasını sağlıyoruz.”

Filtre sistemlerinin enerji verimliliği alanında önemine değinen Zenger, söz konusu sistem sayesinde endüstriyel tesislerde akım ve gerilim harmoniklerinde azalmanın, tesisin akım ve gerilim kapasitesinin optimize olduğunu anlattı. Tesis şebekesi, motor ve trafoların maksimum etkinliğe ulaştığını söyleyen Zenger, dağıtım şebekesine bağlı yük hassasiyetinden kaynaklanan fabrika üretim hattı duruşlarının da azaldığını kaydetti.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak