Kaçak lüks araca geçit yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yurt dışından getirildikten sonra ülkede mevzuata aykırı şekilde kullanılan 52 araçla ilgili 133 bin 779 lira para cezası uygulandığını ve toplatıldığını açıkladı

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde ülke içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili düzenlenen operasyonda 52 araç ele geçirildi. 

Ankara'da 17, Samsun'da 9, Marmaris'te 8, Adana'da 2, Zonguldak'ta 2, İstanbul'da 1, Kayseri'de 1 araç gümrük muhafaza ekiplerince, 12 araç da Trabzon'da polis ve jandarma birimlerince ele geçirilirken, söz konusu araçların 48'sinin Gürcistan, 2'sinin Bulgaristan, diğerlerinin Almanya plakalı olduğu tespit edildi. El konulan 52 aracın toplam değerinin 2 milyon 260 bin liraya ulaştığı belirlendi. Gümrük müdürlüklerine teslim edilen 52 araçla birlikte mevzuata aykırı şekilde ülkede tutulduğu belirlenerek el konulan yabancı plakalı lüks araç sayısı 97'ye ulaştı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, söz konusu araçların yasak olmasına rağmen hak sahibi olmayan vatandaşlar tarafından kullanıldığını, kiralandığını, satıldığını ya da modifiye edildiğini belirtti. 

Yasal süresi dolduğu halde mevzuata aykırı şekilde ülkede kullanılan araçlarla ilgili yakalandıkları fiilin niteliğine göre kanun gereği cezai işlem uygulandığını kaydeden Canikli, "Son olarak el konulan 52 araçla ilgili olarak da 133 bin 779 lira ceza kesildi. Yurda usulüne uygun getirilip çıkış sürelerini geçirilen araçlar cezaları kesildikten sonra sınır dışı ediliyor. Bu şekilde yurda sokulduğu belirlenen araçların toplanması işlemi koordineli olarak kararlılık içinde sürdürülecek" ifadesini kullandı. 

Bakanlık olarak kaçakçılığın her türlüsüyle etkin mücadele içinde olduklarını vurgulayan Canikli, kaçakçılıkla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşların, Bakanlığa bildirimde bulunmaları için çağrıda bulundu. Kaçakçılıkla etkin şekilde mücadelenin Bakanlığın en önemli fonksiyonlarından birisi olduğuna dikkati çeken Canikli, şunları kaydetti: 

"Bu görevi yerine getirirken vatandaşlarımızın duyarlılığı da bizlere önemli katkı sunuyor. Bakanlıkta 7 gün 24 saat aralıksız çalışan Alo 136 hattımız aracılığıyla ihbarları alıyoruz. Kaçakçılığa ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak isteyen vatandaşlarımız bu hat aracılığıyla personelimize ulaşarak ekonomiye büyük zarar veren kaçakçılık olaylarına ilişkin bildirimde bulunabilir." 

Ankara'da sağanak yağış! Sokaklar taştı araçlar yollarda kaldı Bolat, OECD Ticaret Bakanları toplantısına katılacak Cevdet Yılmaz'dan Özbek yatırımcılara davet İstanbul Valisi Gül'den 1 Mayıs mesajı Plastik kirliliğine en çok sebep olan markalar belli oldu!