Rusya'ya re-export yeniden başladı! ABD ve Kanada hariç tutuldu

Türkiye'de ilk kez Dünya Gazetesi’nde 9 Mart tarihinde yayımlanan “Türkiye, Rusya’ya bazı ürünlerin geçişine izin vermiyor” haberinin ardından iki ülkenin ticaret makamları arasında başlayan görüşmelerin ardından Türkiye'den Rusya'ya giden malların transit geçişinde 'yumuşama' başladı.

Haber Merkezi | Abone ol

Kerim ÜLKER

Rus medyasında çıkan haberlere göre kısmen yeniden başlayan re-export sürecine ABD ve Kanada menşeli ürünler, geçiş dışı kaldı. Kommersant’a konuşan Rus ticaret şirketi Optimalog’un CEO’su Georgi Vlastopulo, havaalanı ve karayolu terminallerinde Avrupa Birliği menşeli ürünlerin çıkışını yapabildiklerini, ancak Amerika kıtasından gelen mallardaki blokajın sürdüğünü dile getirdi.

Gümrük ve lojistik komisyoncusu KBT Başkanı Yulia Shlenskaya, "Bazı Türkler, her şeyin karmaşık olduğunu söyleyerek bu konu hakkında spekülasyon yapmaya devam ediyor” dedi.

Rus şirket AKFA lojistik şirketi yöneticisi Alexei Chernyshev ve KBT’nin Yönetim Kurulu  Yulia Shlenskaya, geçiş işlemlerinin 17 Mart’ta başladığını duyurdu. 

Dışişleri'nden İsrail'e tepki! Ciddiyetsiz, seviyesiz... Erdoğan: Hollanda Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı Yılmaz: Enerji ticareti açısından Türkiye önemli bir pozisyonda Türk Eximbank'tan 115 milyon avroluk kredi anlaşması Borsa günü rekorlarla tamamladı