Fındık borsası BİST'e açılıyor

Fındık Borsası yeni sezona BIST'le daha kuvvetli girmek istiyor.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, 10 milyon euro yatırımla, Türkiye’nin ilk lisanslı fındık deposu ve spot borsası olarak “Giresun Lisanslı Fındık Deposu ve Spot Borsa yeni sezonla birlikte Borsa İstanbul'a (BIST) açılması planlanıyor.

Borsa İstanbul ile ortak çalışma içerisine girmek amacıyla girişimlerin devam ettiğini belirten Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, görüşmelerin olumlu geçtiğine işaret ederek, "Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası'nı BIST'e açacağız. Yapılacak ortak çalışma ile Borsa İstanbul'un lisanslı depoculuk şirketine büyük bir sermaye miktarı ile ortak olma durumu var. Üreticimizin emeğinin karşılığını alması için devlet yetkililerimiz de elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Giresun'un fındıkta söz sahibi olan ve fındık piyasalarının takip edildiği bir il olması ve fındığa hizmet eden bir çalışma olması için bize fazlasıyla katkılar sağlıyor" dedi.

"Borsa İstanbul'a açılmak uluslararası piyasalarda fındık fiyatlarının Türkiye'de oluştuğunu gösterecek" diyen Yanıkoğlu, "İşbirliği fındık sektöründe istikrarı ve dengeleri saglıyacaktır. Emanet sisteminin önüne geçerek fiyatların gevsemesini engelleyecek" diye konuştu.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL