BTK'dan WhatsApp açıklaması

WhatsApp uygulamasında dün gece global seviyede bir arıza yaşandığını belirten BTK Başkanı Sayan, "Sorunun nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı ancak yeni özelliklerin eklenmesiyle ilgili update sırasında bir sorun olmuş veya siber saldırı yaşanmış olabileceği iddiaları söz konusu." dedi.

Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp'ta dün gece saatlerinde yaşanan bağlantı sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sorunun global seviyede bir arıza olduğunun raporlandığına dikkati çeken Sayan, "WhatsApp yetkililerinden sorunun nedenine ilişkin açıklama yapılmadı ancak yeni özelliklerin eklenmesiyle ilgili update sırasında bir sorun olmuş veya siber saldırı yaşanmış olabileceği iddiaları söz konusu." diye konuştu.

İnternet üzerinden hizmet veren sesli ve yazılı iletişim uygulamalarının (OTT) hayatın her alanına girdiğini ifade eden Sayan, "OTT'lerle ilgili tüm dünyada konuşulan şey, bunlarla ilgili ne bir hizmet kalitesi var ne de buradaki dataların güvenliğiyle ilgili herhangi bir kıstas getirilmiş. O şirketin kendi kurallarına bağlı olarak herhangi bir otorite tarafından denetlenmesi bile yok. Bu anlamda oradaki kişisel bilgilerinizden kimse sorumlu değil. Kişisel bilgileriniz bir yere giderse bu OTT'leri kullandığınız için kamuoyunda hiçbir regülasyon otoritesi, hiçbir şekilde hesap soramıyor." değerlendirmesinde bulundu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz