Facebook'tan Zuckerberg'e mesaj atmak 100 dolar

Para kazanmanın yollarını arayan Facebook, ücretli mesaj servisini denemeye başladı.

Abone ol
 
İSTANBUL - Gelir kalemlerini artırmanın yeni yollarını bulmak için bir süredir arayış içinde olan Facebook, uygulama içi bazı mesajlar için ücret talep etmeye başladı. 
 
Teknoloji ve sosyal medya blogu Mashable.com'un farklı hesaplar kullanarak yaptığı denemelerin bazılarında Facebook,  sitenin kurucusu Mark Zuckerberg'e arkadaş listesinde bulunmayan bir hesaptan atılacak mesaj için 100 dolar talep etti. 100 dolar ödenmesi halinde mesajın 'gelen kutusuna' iletileceğini bildiren Facebook, ödenmemesi durumunda iletinin 'diğer' klasörüne yönlendirileceği uyarısında bulundu. 
 
Facebook'tan bir sözcü ise haber üzerine yaptığı açıklamada "Spam mesajları filtrelemek için bazı uç fiyat noktalarının işe yarayıp yaramadığını test ediyoruz" ifadesini kullandı. 
 
Facebook, Aralık ayında 1 dolarlık mesaj uygulamasını test edeceğini duyurmuştu. 
Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı