'Yaşanan olaylar turizmi olumsuz etkiliyor'

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Son zamanlarda yaşanan terör olayları toplumun huzurunu, istikrarını ve ekonomiyi bozuyor. Bu olumsuz hava yabancı sermayeyi de turizm rezervasyonlarını da olumsuz etkilemektedir" dedi

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde yaşanan terör olaylarının toplumun huzurunu, istikrarını ve ekonomiyi bozmak üzere yapılan "dış mihrakların oyunu" olduğunu belirterek, "Bu olumsuz hava yabancı sermayeyi de turizm rezervasyonlarını da olumsuz etkilemektedir" ifadelerini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, acil bir şekilde hem ekonomik hem de güvenlik açısından tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. 

Türkiye'de huzur ve güvenin hakim olduğu dönemlerde her kesimin kazandığını belirten Palandöken, "Siyasi istikrarla beraber ekonomik istikrarını sağlamış bir ülke iken, bir anda inanılmaz olaylar ve terör eylemleri oluyor. Huzurumuzu bozmak isteyenlerin yeni tezgahı bu olaylar ama gözünü kan bürümüş odakların oyununa gelmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi İş dünyasından 19 Mayıs mesajları Meteoroloji uzmanı uyardı: Bir hafta boyunca etkili olacak Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu