Başarılı 11 turizmciye ödül

İzmir’deki başarılı turizciler, bu yıl 39’uncusu kutlanan Turizm Haftası kapsamında ödüllendirildi.

Abone ol

İZMİR 
Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 39’uncusu kutlanan Turizm Haftası kapsamında İzmir’deki başarılı turizciler ödüllendirildi. 2015 yılı 7’inci Turizm Ödülleri organizasyonunda 11 kişi ve kuruluş sektöre yaptıkları katkılar nedeniyle ödül aldı.

Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen organizasyonda yerel yönetimler, merkezi idare ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının gayretleriyle İzmir’in turizm sektöründe önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Bununla birlikte sektör, koordinasyon içerisinde bir işbirliği sağlanarak daha da derlenip toparlanacaktır. Bu işler biraz da organizasyon işi. Ülkemizin 2023 yılı hedefi 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir. Bu rakamlara 2023 yılından önce 3 ya da 5 yıl içerisinde de ulaşılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin ulusal bütçesinin ana kalemlerinden birini turizm gelirlerinin oluşturduğunu söyleyen Toprak, “Turizm sağladığı gelir ve istihdamın yanında 50’ye yakın alt sektöre de lokomotif görevi görüyor. Ülkemiz turizm sektöründe iyi işler çıkardığında diğer sektörleri de yanında sürüklüyor. Özellikle turizm çeşitliliğine giderek sağlık, kongre, golf ve buna benzer spor branşlarını da geliştirterek termal turizmdeki altyapıyı da değiştirdiğimizde ve uluslar arası eğitim merkezi noktasına getirdiğimizde hem rakamsal, hem de katma değeri ve geliri yüksek bir turizm yapısını da sağlamış oluruz” dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ise Türkiye’de 1982 yılında teşvik kanununun çıktığında toplam turist sayısının 1 milyon 400 bin olduğunu hatırlatarak, “Bugün, 2015 yılı itibariyle gelen turist sayımız ise 37 milyon oldu. Bu seyahatlere yurt dışından gelen kendi vatandaşlarımızı da katarsak Türkiye, yaklaşık 42 milyonluk bir potansiyeli oluşturuyor. 1 milyar 387 milyon olan dünya turist sayısı da her yıl yüzde 3 ila 4 artıyor” diye konuştu.

1982 yılında Türkiye’nin yatak sayısı toplam 62 bin iken bugün bu rakamın 2 buçuk milyona ulaştığına dikkat çeken İşler, “Aynı dönemde turizm gelirlerimiz de 400 milyon dolardan 36 milyar dolara, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesis sayımız 596’dan 5 bine çıktı. Yılda 2 buçuk milyar dolar sadece otellerimizde teknik servis bakım onarım bedeli ödüyoruz. İstihdamın yüzde 16.5’ini, ihracatın da yüzde 21.5’ini oluşturuyoruz. İzmirli turizmciler olarak yüzde 11.5, ihracatla birlikte yüzde 15’lere varan istihdam sağlıyoruz” dedi.

Ödül kazananlar:
Turizm Profesyoneli: Funda Çam - Wyndnam Grand İzmir Özdilek Oteli Genel Müdürü
Konaklama Tesisi (Resort Otel): Boyalık Beach Hotel Spa
Konaklama Tesisi (Şehir Oteli): Hilton İzmir Otel 
Profesyonel Turizm Rehberi: Konstantino Reggio
Sağlık Turizmine Katkı: Medical Park Hastaneler Grubu 
Seyahat Acentesi: İtaltur Turizm Seyahat Acentesi 
Tur Operatörü: Turkuaz Turizm
Şef Aşçı: Necdet Polat
Yeme İçme ve Eğlence Tesisi: Beğendik Abi Lokantası
Onur Ödülü: Zuhal Yorgancıoğlu
Özel Ödül: Nevzat Peker 
 

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı