Mardinli turizmciler destek bekliyor

MARTOD tarafından hazırlanıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilen raporda, istihdam, vergide indirim, kredilerin ertelenmesi gibi konularda destek taleplerinde bulunuldu

Abone ol

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, ilde son dönemde turizmcilerin yaşadığı sıkıntıları ve devletten destek taleplerini içeren rapor hazırlayıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını söyledi. 

Dernek tarafından kentte bir otelde düzenlenen toplantıda, Mardin'de turizm alanında son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı. Toplantıda konuşan Güngör, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sundukları rapora ilişkin bilgi verdi. Güngör, 6-7 Ekim 2014'teki olaylardan bu yana turizmde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. 

Turizmcilerinin sorunlarının ele alınması amacıyla Valilik öncülüğünde çalışma başlatıldığını belirten Güngör, şöyle devam etti: 

"Kapanma noktasına gelen orta büyüklükte oteller var. Oteller kapanma noktasında ve iki otelimden birini kapatmak zorunda kaldım. Bu şekilde ayakta durabilmemiz de çok zor. İşletme bir ay zarar etse, iki ay zarar etse olmaz. Sonuçta iş adamıyız, kar elde etmek istiyoruz. Raporumuzda bununla ilgili destekler istedik. Bunlara olumlu baktılar. Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bizi heyet olarak kabul edecekler." 

Güngör, destek taleplerini Ankara'ya giderek yapacakları görüşmelerde de yetkililere ileteceklerini anlattı. 

Taleplerini aktaran Güngör, "İŞKUR üzerinden yapılacak personel desteği, vergilerin ve sigortaların düşürülmesi, işçilerin istihdamına yönelik destek, elektrik indirimi ve şu anda devam eden işletmelerin kredilerinin ertelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak