'Emlak Endeksi' hizmetini hayata geçirdi

E-ticaret pazaryeri ve ilan platformu sahibinden.com, Türkiye’nin en kapsamlı emlak piyasası veri hizmetini hayata geçirdi.

Abone ol

SELENAY YAĞCI -İSTANBUL 

E-ticaret pazaryeri ve ilan platformu sahibinden.com, Türkiye’nin en kapsamlı emlak piyasası veri hizmetini hayata geçirdi. Sahibindex Emlak Endeksi hizmeti ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü işbirliği ile geliştirildi. Hizmet, Türkiye genelinde tüm il, ilçe ve mahallelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini ve güncel projeleri analiz ederek emlak piyasasıyla ilgili derinlemesine bilgiler sunuyor. Sahibindex Emlak Endeksi, sahibinden.com datasında yer alan emlak portföyüne ilişkin son 3 yıla ait metrekare birim fiyatından gayrimenkulün temel fiziki özelliklerine, ilan sahiplerinin demografik verilerinden taşınmazın çevredeki okul, hastane ve ulaşım noktaları ile entegrasyon bilgisine kadar yatırımcıların karar süreçlerine etki eden tüm verileri içeriyor. 

İlk etapta kurumsal üyelere sunulan hizmetin yıl sonuna kadar bireysel kullanıcılara da açılması planlanıyor. Hizmetin ücretsiz olduğunu kaydeden Sahibinden. com CEO’su Burak Ertaş, “Yeni kurumsal üyelik sistemimizde sunduğumuz bu uygulama sayesinde, üyemiz olan emlak ofisleri daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşarak, bilimsel veriler ışığında müşterilerine daha kaliteli hizmet sunacaklarına inanıyoruz” diye konuştu. Ertaş, yalnızca vergi levhasına sahip, gerçek emlak ofisi kimliği olan kurumların Sahibinden. com’a kurumsal üye olabildiğini belirtti. Sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre İstanbul’daki emlak verileri hakkında da bilgi veren Ertaş, şunları söyledi: “3 yıllık süreçte İstanbul’da konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu. 2012 Haziran ayında konutlarda satış fiyatının ortalama 70 bin TL olduğu Sultanbeyli’de, 2015 Haziran ayında konut fiyatları yüzde 250 oranında artarak ortalama 245 bin TL’ye ulaştı. Sultanbeyli’yi ortalama yüzde 123’lük artışla Silivri, ortalama yüzde 111’lik fiyat artışıyla Ataşehir ve yüzde 105 oranında artışla Bağcılar takip etti.”

1,5 milyon aktif emlak ilanı var

• Ziyaret başına 36 sayfa gösterimi 
•Ayda 33,5 milyon tekil ziyaretçi 
•Ayda yaklaşık 118,6 milyon ziyaret 
•4 milyar sayfa görüntülemesi 
•5 milyona yakın aktif ilan 
•1,5 milyon aktif emlak ilanı 
•Aylık 1,5 milyon IOS 
•Aylık 2,5 milyon Android kullanıcısı 
•Her ziyaretçi için ortalama yaklaşık 16 dakika ziyaret süresi

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz