“2023 yılına kadar 50 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz”

MAS Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Salih Aydın, Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerine uygulanan kotayı fırsat olarak gördüklerini ve yerli fotovoltaik hücre üretimi için 2019 yılında makine yatırımlarına başlayacaklarını söyledi.

Abone ol

Enerji, metalurji, maden ve biliş im yatırımları yapan MAS Sınai ve Ticari Yatırımlar, 2023 yılına kadar 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Elektrik mühendisliği alanında yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten MAS Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Salih Aydın, 3A Enerji ile yenilenebilir enerji başta olmak üzere enerjinin her alanında mühendislik, tedarik, inşaat ve finansman(EPCF) hizmeti verdiklerini söyledi. 3A Enerji’nin ardından 2017 yılında yerli fotovoltaik modül üretimi hedefiyle yılda 60 MW kapasite ile Solonn Enerji’yi kurduklarını kaydeden Aydın, yeni yatırımları tek çatı altında yönetebilmek adına bu yıl MAS adı altında gruplaştıklarını söyledi.

2015 yılından bu yana yakaladıkları büyüme ivmesi ile cirolarının 100 milyon TL seviyelerine çıktığını kaydeden Muhittin Salih Aydın, “2017 yılında planladığımız 3 milyon dolarlık yatırımı tamamladık. Investment casting yatırımı başta olmak üzere metalurji sektöründe 15 milyon dolar daha yatırım kararı alarak yapımızı büyütüyoruz ve yılda 50 bin ton kapasiteli yeni tesis yatırımı için Kayseri Mimarsinan OSB’de faaliyete geçirmek için inşaat faaliyetlerini bu yıl tamamladık” dedi.

Öte yandan Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerine uygulanan kotayı fırsat olarak gördüklerini ve yerli fotovoltaik hücre üretimi için 2019 yılında makine yatırımlarına başlayacaklarını söyleyen Aydın, 2023 yılına kadar 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını vurguladı. Tayvan’da da hali hazırda faaliyet gösteren bir tesisi satın alacaklarının altını çizen Aydın, “Bir kaç farklı grup ile joint venture olanaklarını değerlendiriyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde imzaları atarak, yıl sonuna kadar üretime başlayacağız” diye konuştu. Bünyelerindeki KAS firmasıyla da tam otomatik kalıplama hatlarında dökme demir mamuller ve buna bağlı yarı mamuller ürettiklerini aktaran, bu firmayla da öncelikli olarak güç aktarım, otomotiv, enerji, savunma ve havacılık sektörlerine çözüm ürettiklerini sözlerine ekledi.

İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak MSB açıkladı: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi Bitlis'te otobüs dereye uçtu: 7 yaralı Özgür Özel Anıtkabir'e yürüdü Mayıs ayında ödenen destek miktarı açıklandı