ABC, lojistikten sonra alüminyum sektörüne el attı

Çeşitli sektörlerde 24 yıldır faaliyet gösteren firma, sanayi sektörüne de yatırım yaparak ABS Aluminyum şirketini kurdu.

Abone ol

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Lojistik alanında yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan ABC, sanayi sektörüne de yatırım yapıyor. ABS Aluminyum şirketini kurarak alüminyum üretimi gerçekleştirecek olan firma, statik toz boyalı, eloksallı, mekanik işlem, kesme bükme şeklinde müşterilerine mamül ve yarı mamül ürün sunacak. ABS Aluminyum’un 2015 yılında temelini attıklarını belirten ABC AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, "Ülkemizin ekonomisine ve ihracata katkı olması amacıyla aluminyum sektörüne yatırımda bulunduk. Toplam yatırım bütçemiz 8 milyon dolar. Üretim kapasitemizi yılda yaklaşık 15 bin ton seviyesine çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Çeşitli sektörlerde 24 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Bilen, "Karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu, depolama, gümrükleme, sigortalama ve gayrimenkul servislerine yatırımda bulunan firmamızın filosunda yaklaşık 715 araç bulunuyor. Farklı alanlarda yatırım ve istihdama devam edeceğiz.Yatırımlarımızın bir kısmını sanayi sektöründe değerlendirme kararı aldık. ABS Aluminyum firmamızı bu yıl faaliyete geçirdik. Şu anda yüzde 30 seviyesinde olan bu yatırımımıza toplamda 8 milyon dolar bütçe ayırdık. Endüstriyel alanda müşterilerimize mamul ve yarı mamul ürünler sunacağız. Üretim kapasitemizi yılda yaklaşık 15 bin ton seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda yüzde 10 olan dış pazar seviyemizi yüzde 40’lara taşımayı planlıyoruz" diye konuştu.

250 kişiye istihdam sağlanacak

Yıllık 7 bin 500 ton pres profil üretim kapasitelerinin olduğunu ifade eden Bilen, "Şu anda tesisimizde 5" ve 7" pres makinemiz, eloksal, toz boya tesisimiz, CNC işleme ve işlem makinelerimiz, termik fırını, çift kafa testerelerimiz mevcut. 9" pres makine yatırımını da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. ABC AŞ olarak toplam çalışan sayımız 645 kişi. ABS Aluminyum’da şu anda 110 kişiye istihdam sağlıyoruz. Tam kapasiteye ulaştığımızda bu sayı yaklaşık 250 kişiye ulaşacak" dedi.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi