AKY ‘yenilik zamanı’ dedi, yeni fabrikada yeni ürün tanıtıldı

AKY Technology olarak yeniden yapılanan 45 yıllık kuru gıda temizleme makineleri üreticisi ‘her iki ayda bir yeni teknoloji’ üretme hedefi ile yola çıktı.

Abone ol

Kuru gıda temizleme makineleri üreten AKY Technology, ‘tekno yenilik zamanı’ sloganı ile sektöre yön vermeye hazırlanıyor. Fabrikasının açılış töreninde Excell Combo ve Excell Turbo isimli yeni ürünlerini tanıtan firma, dünyanın sayılı markaları arasına girmeyi hedefliyor. 

Tam 45 yıldır kuru gıda sektörü için eleme ve temizleme makineleri üreten Akyürek, AKY Teknoloji ismi ile yenilerek, fabrikasını açtı. Açılışa Mersin Valisi Özdemir Çakacak da katıldı. Sabahattin Akyürek yönetimindeki AKY Tecnology, bakliyat kuruyemiş, tohum ve yağlı tohum alanında teknolojileri ile tarım sektöründe faaliyet gösterecek. 25 bin metrekare üretim alanı ve 200 farklı çeşit eleme, temizleme, paketleme makine üretimi yapan ve yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla kurulan AKY Tecnology, yıllık ortalama 2 bin 176 adet makine üretim kapasitesine sahip. 20 ülke ile ticari ilişkilerini sürdüren AKY Tecnology, 2016 yılında ülke sayısını 40’a çıkarmayı hedefliyor. 

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, Türkiye’de bakliyatın merkezinin Mersin olduğunu ifade ederken, fabrikaları ve yeni geliştirdikleri makineleri ile şehrin ekonomisine daha çok katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Akyürek, yola çıkarken her iki ayda bir yeni teknoloji sözü verdiklerinin altını çizerek, “Yüzde 100 yerli sermaye ile makineler üretmeye devam edeceğiz. Büyük hedeflerimiz var. Hizmet alanımız geniş ve daha da genişleyecek. Dünyanın sayılı markaları arasına girmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Türk mühendislerin geliştirdiği iki yeni ürün 

Akyürek, yeni markaları ile çıktığı bu yolculuğa açılış töreni ile başlangıç yapmak istediklerini bildirdi. Akyürek, bu organizasyonda ayrıca iki yeni ürünlerini de tanıtma fırsatı bulduklarını vurgularken, “Excell Combo ve Excell Turbo, AKY mühendisleri tarafından geliştirilen yeni ürünlerimz. Excell Combo, bakliyat ve hububatı hem temizliyor hem de boylayabiliyor. Excell Turbo ile de iki kere temizlik yapılabiliyor. Bu iki makinemiz dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

OSB'de açılış töreni yapan ilk fabrika

Açılış töreninde konuşan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ise, bölgelerinin Türkiye’nin en hızlı büyüyen OSB’lerden biri olduğuna dikkat çekti. Tekli, “AKY Tecnology’nin gerçekleştirdiği açılış bölgede yapılan ilk açılış olma özelliği taşıyor. Sanayicilerimizin ülkemizin içerisinde bulunduğu bütün zor şartlara rağmen üretme, istihdam yaratma ısrarını sürdürmesi bizler gelecek adına umutlandırıyor” ifadelerinde bulundu. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da, gittiği birçok ülkedeki fabrikalarda Gökmen Akyürek’in yapmış olduğumu makinelerin kullanıldığını gördüğünü ifade etti.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı