Aycan Mermer, ihracat pazarlarına Körfez ülkelerini ekleyecek

Ürün gamlarına yeni ürünler ekleyen Aycan Mermer, mermer üretiminin her aşamasında gerekli yatırımları yapmayı hedefliyor.

Abone ol

ARZU BAĞCI 

KAYSERİ - Mermer ve traverten imalatı ve satışı yapan Aycan Mermer, bugün itibarıyla 18 ülkeye ihracat yapıyor. Geçen yıl ihracat pazarlarına Şili, Kolombiya, Güney Afrika, Venezuela ve Güney Kore'yi eklediklerini belirten Aycan Mermer Dış Ticaret Sorumlusu İlker Ergün, bu yıl ise Körfez ülkelerine de ihracata başlamayı planladıklarını söyledi. Ürün gamlarına yeni ürünler eklediklerini de bildiren Ergün, "Mermer üretiminin her aşamasında gerekli yatırımları yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2015 yılında ikinci üretim tesisimizin inşaatını tamamladık. Plaka silim ve fırınlama işlemlerini artık kendi bünyemizde yapabileceğiz" dedi.

Tesisle birlikte yeni stok sahalarını da tamamladıklarını vurgulayan İlker Ergün, böylece yüksek miktarda malzeme stoku yapabileceklerini söyledi. Travertenin yanı sıra bej mermer üretimi de yaptıklarını aktaran Ergün, aylık 15 bin metrekare plaka üretim kapasitelerinin bulunduğunu İlker kaydetti. Ürün gamlarına önümüzdeki süreçte yeni ürünler ekleyeceklerini ifade eden Aycan İlker Ergün, "Ürün gamımıza, emprador, Muğla beyazı, Noche, sarı traverten, onyx ürünlerini de eklemek istiyoruz. Üretimimizin yüzde 75'ini ihraç ediyoruz. Yüzde 25'lik kısmını da iç pazara sunuyoruz. Bu yıl Körfez ülkelerini ihracat pazarlarımıza eklemeyi planlıyoruz. Bulunduğumuz pazarlardaki konumumuzu koruyarak, ihracat payımızı yükseltmeyi hedefl iyoruz" dedi. Brezilya'da bayiliklerinin bulunduğu bilgisini veren Ergün, "Mermer üretimi için gerekli yatırımları yapmak istiyoruz. 2015 yılı yatırımlarımız açısından sıçrama dönemiydi" diye konuştu. 

2001 yılından bu yana mermer sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden İlker Ergün, "Kendi ocaklarımız ve fabrikamızla ihracata ve iç pazara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ağırlıkla traverten kesimi yapıyoruz. Ayrıca plaka kesimine de odaklandık. Aylık 15 bin metrekare plaka kesiminin yanı sıra farklı ürünlerin imalatı da faaliyetlerimiz arasında bulunuyor. Birçok ocaktan farklı bloklar temin ediyoruz. Bu blokların kesiminden sonra, talebe göre yüzey işlemini yapılmış halde ya da ham haliyle pazarlıyoruz. Yurtiçinde verimli ocaklarla ilgili çalışmalarımız bulunuyor" açıklamasını yaptı. Kayseri OSB'de 5 bin 600 metrekaresi açık, 9 bin 400 metrekaresi kapalı alanda üretim yapıyoruz. Bugün itibarıyla 30 kişiyi istihdam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

"Yeni ocak alımlarıyla ilgileniyoruz" 

Son 2 yılın küresel pazardaki daralmadan dolayı verimli geçmediğini kaydeden İlker Ergün, 2016 yılının pozitif yönde geçmesini umut ettiklerini belirtti. Ergün, farklı pazarlardaki gelişmelerin umut verici olduğunu ifade etti. Talebe bağlı olarak, yeni ocak alımlarıyla ilgilendiklerini ifade eden Ergün, yeni ocaklarla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Ergün, yeni ocak alanlarında ruhsat alımıyla ilgili uzun süren bürokrasinin yatırımları sekteye uğrattığını sözlerine ekledi.

AFAD duyurdu: Malatya ve Çanakkale'de deprem Ali Yerlikaya peş peşe duyurdu: 2 suç örgütü çökertildi Rakının ardından bira ve viskiye zam için tarih verildi Yılmaz: Tüm ülkeleri Filistin Devleti'ni tanımaya çağırıyoruz Düğün sezonu beyaz eşya sektörüne can suyu oldu