Bilister, Türkiye pazarı için hastane yatağı üretecek

“Plinth” markası ile hasta bakım sedyeleri üreten Bilister Medikal, yeni ürün için çalışmalarını hızlandırdı

Abone ol

BELMA BAĞRIK-MERSİN 

Medikal sektöründe hizmet veren ve ürünlerini yalnızca İngiltere’de üç firmaya ihraç eden Bilister, bu yıl Türkiye pazarına odaklanacak. 

Bilister Medikal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Bilister, ürün gamlarına hastane yatağını da ekleyerek Türkiye pazarında güçlenmek istediklerini söylerken, hastane yatağı üretim projelerinin tasarım aşamasında olduğunu açıkladı. Projeyi İngiltere’deki bir sedye üretim firması ile birlikte geliştirdiklerini anlatan Bilister, eylül ayında söz konusu firma ile görüşmeyi, ürünün çizimlerini de tamamlamayı planladıklarını vurguladı. Yıl sonuna doğru üretime geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Bilister, “Ürünümüzün üretim kapasitesini 4 yıl içerisinde geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu zaman zarfında tam randımana çıkacağız. İlk yıl yani 2016’da satışlarımızı 500 adet ile sınırlayacağız. Her yıl 500 adet artırarak 4 yılda 2 bin adete ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye pazarında bu alanda daha çok portatiflik ve görsellik arandığına dikkat çeken Bilister, bu özellikler çerçevesinde ürünü tasarladıklarını vurguladı. Bu kapsamda hastane yatağının bir koliye yerleştirildiği zaman rahat taşınabilmesi için ürünü parçalı bir şekilde üreteceklerini anlatan Bilister, “Genelde hastane yatakları montajlı bir şekilde veriliyor. Montajlı olduğu zaman çok geniş yer kaplıyor. Biz kolay parçalanıp daha kolay takılabilecek şekilde üretmeyi planlıyoruz. Hem montaj hem de taşıma açısından kolaylık olacak şekilde üretim yapacağız” açıklamasını yaptı. Bilister, kaliteli bir ürün üretmenin yanı sıra fiyat olarak da uygun bir ürün üretmeyi istediklerinin altını çizdi. 

“Ciromuz 4 yılda yaklaşık yüzde 40 artacak” 
Tasarladıkları hastane yatağı ile birlikte geniş bir ürün yelpazesine sahip olacaklarının altını çizen Bilister, Türkiye’de çalıştıkları belli pazarlar olduğunu, hastane yatağıyla ise ülkenin her noktasına ürün göndermeyi planladıklarını vurguladı. Bilisyer, “Hastane yatağında pazarımız genellikle özel hastaneler olacak. Bunun yanı sıra kamu ihalelerine de gireceğiz. Tabi ki yurtdışına da Türkiye kadar ağırlık vereceğiz. İngiltere’deki anlaşmalı firmamız dünya genelinde 26 ülke ile çalışıyor. Ürünlerimizi bu firma üzerinden dünyaya pazarlamayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Hastane yatağıyla birlikte makine yatırımına da gideceklerini dile getiren Bilister, yaklaşık 300-400 bin liralık yatırım planladıklarını aktardı. Bilister, hastane yatağı ile cirolarını 4 yıl içinde yüzde 30-40 oranında artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Faaliyetlerini Mersin Serbest Bölgesi’ndeki toplam bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu tesislerinde gerçekleştirdiklerini anlatan Bilister, ayrıca 500 metrekarelik bir depolarının da olduğunu aktardı. Yıllık üretimlerinin en az 6 bin 500 adet olduğunu açıklayan Bilister, bu yıl Türkiye pazarına ağırlık verecekleri için üretimi 7-8 bine çıkarmayı planladıklarını vurguladı. Bilister, bu yıl Türkiye’ye en az 500 adet ürün satmak istediklerine dikkat çekti. 

Bayi ağı kurmaya hazırlanıyor
Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu pazarına da açılmak istediklerini dile getiren Bilister, kontrollü büyümek istediklerini vurguladı. Yıllık 2 milyon liralık ihracata imza attıklarını dile getiren Bilister, bu yıl söz konusu rakamı yüzde 15 artırmayı planladıklarını vurguladı. Türkiye’de farklı şehirlerde bayi ağı da kurmak istediklerini anlatan Bilister, birkaç yıl içerisinde 5 bayiye ulaşacaklarını anlattı. Bilister, “Önümüzdeki süreçte Türkiye pazarında çok daha etkin olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ürün çeşitleri hakkında bilgi veren Metehan Bilister, sedyenin yanı sıra korkuluk ve kolçak da ürettiklerini belirtti. Ayrıca sedyelerin pistonlarını da kendilerinin imal ettiğini dile getiren Bilister, artık hammadde dışında ithalat yapmadıklarının altını çizdi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı