Borsa İstanbul'un gongu bu kez Kerevitaş için çaldı

Kerevitaş'ın, Besler'i satın almasının ardından Borsa İstanbul'da gong töreni düzenledi. Törende konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Yeni yapımızla küçük ve büyük yatırımcılarımızı memnun etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Abone ol

Dondurulmuş gıda üreticisi Kerevitaş'ın Besler Gıda'yı satın almasının ardından Borsa İstanbul'da gong töreni düzenledi.

Gong töreni sırasında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Dondurulmuş gıda alanında sektör lideri olan şirketimiz Kerevitaş, Türkiye'nin yağ pazarının yüzde 65'ine hâkim, sektör lideri Besler'i bünyesine katarak gücüne güç kattı. Kerevitaş, Marsa'nın da çoğunluk hissesini elinde bulunduran Besler ile birlikte önce bölgesel ardından da küresel bir yolculuk hedefliyor. Yeni yapımızla küçük ve büyük yatırımcılarımızı memnun etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Ergün, "Borsamızda işlem gören en önemli şirketlerimizden Kerevitaş Gıda'nın Besler Gıda'yı satın alması sonrasında, finansallarını güçlendirmesini ve faaliyetlerini genişletmesini ümit ediyor ve bu açıdan önemsiyoruz. Borsamızda işlem gören Kerevitaş'a yatırım yapan Kerevitaş yatırımcılarının bu satın almadan dolayı yatırımlarını artıracağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldız Holding İşlenmiş Et, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Oğuz Aldemir de, "Bugün Kerevitaş, Türkiye'nin pazar lideri yağ üreticisi Besler'in de sinerjisiyle daha geniş alanda faaliyet gösteren ve büyük bir satış hacmi olan yeni bir yapıya dönüşüyor. Besler'in güçlü öz kaynağı, sürdürülebilir büyüme kriterleri ve tam otomasyona sahip üretim tesislerinin yeni yapımıza destek vereceğini belirtmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız Holding CFO'su Mustafa Tercan ise, "Türkiye'nin halka açık en büyük ikinci gıda şirketi olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bugün artık elinde Kerevitaş hissesi bulunduran yatırımcılar Besler gibi güçlü bir markanın da bu hisse içinde yer aldığını bilmeli ve bunun güvenini hissetmeli. Bu yeni yapının hissedarlarımıza güven vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son 3 yılda ortalama yüzde 21 büyüdü

Kerevitaş'ın 904,5 milyon TL ödediği bu anlaşma sonrası 2017 yılı sonu konsolide net cirosunun yaklaşık 2.5 milyar TL, konsolide FAVÖK'ün 150-160 milyon TL civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

2008 yılında Yıldız Holding tarafından satın alınan Kerevitaş, son 3 yılda ortalama yüzde 21 büyürken, 2017'nin ilk yarısında bu oran yüzde 24 oldu. Şirketin 2016 cirosu 462 milyon TL olurken bunun yüzde 15'ini ihracat oluşturdu.

Şirket, Superfresh markasıyla dondurulmuş gıda pazarının yüzde 55'ine sahip. Bu markayla 30 kadar ülkeye ihracat da gerçekleştiren şirketin başlıca müşterileri arasında Almanya, Irak, Suriye, Libya ve Yunanistan yer alıyor.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak