Çimsa'nın ilk 6 ay kârı 99 milyon lira

Çimsa, 2014 yılının ilk 6 ayında satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.1 artışla 535.1 milyon liraya ulaştığını açıkladı

Abone ol

İSTANBUL - Çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2014 yılının ilk 6 ayında satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.1 artışla 535.1 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem kârı ise 99 milyon lira olarak gerçekleşti.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre,Çimsa’nın 30 Haziran 2014 tarihi itibarıyla şirketin cirosu 535.1 milyon lira olurken, vergi öncesi kar 125.5 milyon lira, dönem karı ise 99 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Çimento sektörünün Türkiye’nin gelişimine ve ekonomik büyümeye paralel olarak gelişim gösterdiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “2014 yılının ilk altı ayında, Türkiye çimento sektöründeki büyüme trendi devam etti. Ülke genelinde gerçekleştirilen büyük altyapı ve üstyapı projelerinin etkisiyle çimento tüketimi arttı. Çimsa olarak sektördeki performansımızla ilk altı ayda büyümeye öncülük ettik” dedi.

Çimsa’nın bu dönemde satış gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.1 artırarak 535.1 milyon liralık ciroya ulaştığını vurgulayan Hacıkamiloğlu, Çimsa’nın operasyonel performansını her yıl istikrarla artırdığını belirterek, operasyonel performansı sürdürülebilir kılacak çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yüksek katma değerli ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik özel ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ve dünyada 61’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı