Doka, öğrencilere deneyimlerini aktardı

Doka, kariyer günlerinde üniversite öğrencilerine 150 yıllık deneyimini aktardı.

Abone ol

Sabiha TOPRAK

Kalıp ve iskele sektörünün öncü firmalarından olan Doka, Boğaziçi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitelerinin de içinde bulunduğu öğrencileri ile buluşarak 150 yıllık tecrübesini genç mühendis adaylarına aktarmaya devam ediyor.

Gençlerde kariyer bilincini oluşturmak amacıyla, üniversitelerin kariyer günlerinde öğrencilerle bir araya gelen Doka, konferanslarla gençlere gelecek rotalarını çizmelerinde destek oluyor. İnşaat mühendisliği öğrencilerine Doka Türkiye ve Doka Avusturya’da staj fırsatları sunan Doka ayrıca üniversitelerde düzenlediği ‘Kalıp İskele Kurma Yarışması’ ile öğrencilere, okulda edindikleri teknik bilgileri pratiğe dökme imkanı sağlıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılan Civil İstanbul etkinliğine katılan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, genç mühendisler ile buluşup kariyer yolculuğu üzerine tecrübelerini aktardı. İnşaat sektörünün ve ülke ekonomisinin dinamiklerini anlatan Özatay, mühendis adaylarına kariyer seçimlerinde yer tutacak tavsiyelerde bulundu.

"Mühendis adayları Doka sistemleri ile yarışıyor"

Kariyer günleri kapsamında Doka Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Beril Kaya ile birebir görüşme fırsatını yakalayan İnşaat Mühendisliği öğrencileri, Doka’da staj yapma imkânı da elde edebiliyor. Uzun dönemli staj imkânı ile hem Türkiye ofisinde hem de Avusturya fabrikasında eğitim alan stajyerler yapı malzemeleri sektörünü kariyer planlamasına dâhil eden öğrenciler için büyük bir fırsat haline geliyor.

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi her yıl yüzlerce inşaat mühendisini mezun eden üniversitelerde öğrenci kulüplerinin düzenlediği organizasyonlara destek olan Doka yılın ikinci yarısında Anadolu’daki üniversiteleri de ziyaret etmeye hazırlanıyor.

“Kalıpların dışına çıkan” kalıp ve iskele firması Doka, üniversite etkinliklerinde de ilklere imza atarak, öğrenciler için tasarladığı yarışmalarla öğrenciler kalıp iskele sistemlerini ilk kez tanımış oluyor. Yarışmada genç mühendisler çizime bağlı kalarak, gruplar halinde en güvenli ve en hızlı kurulumu gerçekleştirmeye çalışırken bir yandan da ekip çalışmasının önemini kavramış oluyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz