Fitch, Coca-Cola İçecek'in de notunu düşürdü

Fitch, Coca-Cola İçecek'in yabancı parara cinsinden kredi notunu BBB-'ye indirdi, görünüm 'durağan.'

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek'in (CCİ) yabancı para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ve birincil teminatsız derecelendirme notunu 'BBB' seviyesinden ‘BBB-' seviyesine düşürdü. Yerel para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ise 'BBB' olarak teyit etti. Notların görünümü ‘durağan' olarak bırakıldı.

Coca-Cola İçecek'ten bu karar sonrasında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde;
"Bu derecelendirme, Fitch'in 27 Ocak 2017 tarihinde Türkiye'nin Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli İhraççı Temerrüt Derecelendirme Notunu "BBB-"den 'BB+'ya değiştirmesiyle, Türkiye'nin ülke tavan notunun da ‘BBB' seviyesinden ‘BBB-' seviyesine revize edilmesini takiben yapılmıştır.

CCI'nin Yabancı Para ve Yerel Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notları The Coca-Cola Company (TCCC) ile olan operasyonel ve stratejik ilişkisini yansıtmaktadır. Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notu ülke tavanı olan ‘BBB-'ile sınırlı olup, CCI'nin operasyonlarından kaynaklanan bir etkiyi yansıtmamaktadır. CCI'nin ‘BBB-' olan notu, Türkiye'nin ülke notunun bir kademe üzerindedir."

“Türkiye’nin sektörde 10 yıl içinde küresel güç olma potansiyeli var” Oyak'tan Çin'e yeni tesis yatırımı Türkiye, Filistin'e "sarsılmaz desteğini" yineledi AB’nin yeni bağımlılığı: Rus gübresi “Plastikte ithalatı azaltmak 8 milyar dolar getirir”