Fujifilm baskıdan kimyasalı çekti

Fujifilm'in yeni ürünü olan Pro-T3 kullanılması suretiyle su tüketimi ortadan kalkarken kimyasal atık da oluşmuyor.

Abone ol
 
 
 
İSTANBUL - Distribütör firmasını satın aldıktan sonra Türkiye pazarında yükselen Fujifilm, kimyasal ve su kullanılmayan baskı sistemleri üretmeye başladı. 
 
 Ortalama bir matbaanın geleneksel ürünlerle üretim yapması durumunda baskı öncesi ön hazırlık kısmında  yılda yaklaşık 5 ton kimyasal atık oluştuğunu  ve yaklaşık 375 ton su tüketildiğini belirten Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, "Fujifilm'in yeni ürünü olan Pro-T3 kullanılması suretiyle su tüketimi ortadan kalkarken kimyasal atık da oluşmuyor; böylece üretimde kullanılan kimyasalın doğaya karışma ihtimalini sıfıra indirdik" dedi.
 
 Fujifilm, Türkiye’ye kazandırdığı baskı teknolojileriyle "Üretimde verimlilik, kalite ve çevreye duyarlılığı" ön planda tutuyor. Ar-Ge yatırımları sayesinde geliştirilen teknolojisini çevreyi koruyan sistemlerle tamamlayan Fujifilm, bu anlamda "çevreci misyonunu" da Türkiye’ye taşıyor.  Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de baskı sektörünün, yüksek verim ve maliyeti azaltacak üretim biçimlerine yönelmesi gerektiğini belirten Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, "Çevreye verdiğimiz önem yeni teknolojilerimizde olmazsa olmazımız. Fujifilm’in yeni kimyasalsız kalıbı Brillia PRO-T3 ile su ve kimyasal kullanılmadan çok hızlı ve yüksek kaliteli baskı yapmak mümkün" dedi. 
 
Tüketim sıfıra indi
 
Türkiye’de baskı sektörünün çok güçlü olduğunu ve sektörde büyük firmaların bulunduğunu belirten Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, Fujifilm’in karbon ayak izini azaltan, maliyeti düşürücü ve verimli üretime odaklı baskı teknolojileriyle tercih sebebi olduğunu söyledi. 
Ortalama bir matbaanın baskı öncesi ön hazırlık kısmında yılda yaklaşık 5 ton kimyasal kullandığının ve yaklaşık 375 ton su tükettiğinin altını çizen Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, şunları söyledi;
"Çıkan atıkların nakliyesi ve imhası, bunlarla birlikte tüketilen kimyasal ve su da bir maliyet. Suyun her geçen gün dünyada eksilen bir kaynak olduğunu unutmayalım. Sadece bu sektörde ciddi bir tüketim söz konusu. Türkiye’ye kazandırdığımız teknoloji sayesinde su tüketimini ortadan kaldırırken, üretimde kullanılan kimyasalın da doğaya karışma ihtimalini sıfıra indirdik. Üretimde verimlilik, kalite ve çevre duyarlılığına önem veren firmalar bizim hedef kitlemizde yer alıyor" dedi. 
 
WaterAid’e destek
 
Fujifilm, dünyanın en yoksul toplumlarına temiz su sağlamak için çalışan uluslararası yardım kuruluşu WaterAid’e de destek vermeyi sürdürüyor. Mayıs 2012'de başlayan projenin bir parçası olarak Fujifilm, Brillia HD PRO-T3 adlı kimyasalsız termal kalıplarının Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da satılan her bir metrekaresinin belirli bir yüzdesini WaterAid'e bağışlıyor. Fujifilm'in bu yardım programında yer almasının en önemli nedenlerinden biri, bu kalıpların kullanımında suya ve kimyasala ihtiyaç duyulmuyor olması. Brillia HD PRO-T3'ün yüksek satış rakamları sayesinde şirketin bağışları beklentileri aşıyor. Fujifilm, 12 aylık projesinin ikinci çeyreğinde 16 bin 770 euro daha toplayarak bugüne kadar 26 bin 757 euro bağışta bulundu.
 
 
1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak