Hasçelik enerjisini güneşten alacak

Kayserili Hasçelik Grup, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak enerji tüketiminin bir kısmını güneşten karşılayacak

Abone ol

GÜNEŞ DOĞDU SOYLU

KAYSERİ - İş dünyası en önemli gider kalemlerinden enerji maliyetlerini azaltmak için son dönemde güneş enerjisine yöneliyor. Bünyesinde; Hasçelik Halat, Hasçelik Kablo, Coreal Alüminyum Kablo ve Metal Matris gibi sektöründe öncü firmaları barındıran Kayserili Hasçelik Grup da, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak enerji tüketiminin bir kısmını güneşten karşılayacak.

Grup şirketlerinden ilk olarak Hasçelik Halat'ın, çatısına kurulan sistemle enerji tüketiminin yüzde 7'i güneşten karşılanacak. Kurulan sistemin kendini amorti süresi 6-7 yıl arasında.

Hasçelik Grup Ceo'su Necmettin Baktır, "Enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz ve sürekli olarak fiyat artışları söz konusu" diyerek yenilenebilir enerjinin önemenin altını çizdi.

Baktır, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak giderlerimizi düşürmek için çalışmalara başladık. Hacılar ilçesinde yer alan Hasçelik Halat'ın aylık 2 milyon kilowattsaat enerji tüketimi söz konusu, maliyeti aylık ortalama 450 bin TL. Tüm parçalarını kendimiz araştırarak 1.15 megawatlık güce sahip güneş panelleri kurduk. Enerji tüketimimizin yüzde 7'lik kısmını güneşten karşılayacağız. Sistemin verimini analiz ettikten sonra diğer firmalarımızda benzer uygulamalar yapacağız."

Bu yıl yüzde 10 büyüyecek

Emtiyadaki fiyat düşüşüne rağmen 2013 yılında ciro bazında yüzde 10 büyüdüklerini bildiren Necmettin Baktır, bu yıl da yüzde 10 oranında büyümeyi ve 260 milyon dolarlık ihracat hedefl ediklerini söyledi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı