Kar-as, Arap ülkelerindeki pazar ağını genişletme hedefinde

Avrupa pazarında bulunan Kar-as, 2015 yılında da ihracat pazarına Arap ülkelerini ekleyip ağını genişletmeyi hedefliyor.

Abone ol

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Yatak ve yatak yayı üreticilerinden Kar-as, mobilya ve yatak sektörleri için yay, torba yay, paket yay üretiyor. Kar-as Tekstil Yatak Yay Yönetim Kurulu Üyesi M. Önder Aslan, ürünlerinde konfor ve estetiği artırmak istediklerini belirterek, "Yatak, baza, başlık üretiminin yanına daha teknoloji odaklı üretim isteyen hareketli ve elektrikli baza imalatını ekledik. Bu ürün ile Avrupa pazarına girdik. Ayrıca 2015 yılında ihracat pazarımıza Arap ülkelerini de ekledik. Bu yıl, Arap ülkelerindeki pazar ağımızı genişletmek istiyoruz" dedi.

Üretimin yüzde 40’ını ihracata kanalize ettikleri bilgisini veren M. Önder Aslan, halen 12 ülkeye ihracat yaptıklarını, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bayiliklerinin bulunduğunu açıkladı. Diğer yandan kapasiteyi bu yıl yüzde 40 artırdıklarını kaydeden Aslan, yeni müşterilerle büyüme ivmesini devam ettirmek istediklerini söyledi. Yay üretimi alanında belirli bir seviyeye geldiklerini, baza üretiminde de öne çıkmaya başladıklarını kaydeden Aslan, şöyle devam etti: 

"Şu anda Kayseri OSB’de 15 bini kapalı, 5 bini açık olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanda faaliyetimizi sürdürüyoruz. Günlük 2 bin adet yay, bin adet torba yay, 600 adet yatak, 250 adet baza-başlık ve 100 adet hareketli baza üretim kapasitesine sahibiz." 

Teknolojiye ve sektördeki yenilikleri takip ederek, firmalarına katkı sağlayacak yenilikleri keşfetmeye çalıştıklarını ifade eden M.Önder Aslan, "Durmadan gelişen ve değişen bir alandayız. Müşteri beklentisi ve talebi her yıl değişim gösteriyor. Bunları yakalayabilmek adına talepteki değişimi yakından izliyoruz. Ar- Ge çalışmalarında bu izlenimlerin de katkısını görüyoruz. Sıradan metotlardan uzaklaşıp, farklı ve inovatif ürünler imal etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz