Mobil gelir pazar payını yüzde 33.4’e çıkardı

1.1 milyar TL’lik FAVÖK ve BTK tanımına göre 20 milyon abone sayısına ulaşan Vodafone Türkiye, toplam mobil gelir pazar payını yüzde 33.4’e çıkardı

Abone ol

İSTANBUL - Vodafone, 2013 - 2014 mali yılı sonuçlarını açıkladı. Son dört yıldır mobil telekomünikasyon pazarının en yüksek gelir büyümesini kaydeden şirketin, kendi yaptığı hesaplamaya göre, toplam mobil gelirlere göre pazar payı yüzde 33,4’e ulaştı.

Vodafone Türkiye, 2013-14 mali yılı toplam gelirlerini yüzde 17 artırarak tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 6.4 milyar TL’ye çıkardı. Bu sonuca göre şirket, "dört yıl üst üste toplam gelirlerde çift haneli büyüme" göstermiş oldu.

20 milyon rekor abone sayısına ulaşıldı

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun (BTK) abone tanımına göre 20 milyon rekor abone sayısına erişildi. 

Vodafone Türkiye 2013-14 mali yılı FAVÖK’ünü (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr), %27 artış ile bugüne kadarki en yüksek seviye olan 1,1 milyar TL’ye ulaştırdı. 

Veri gelirlerinde yüzde 55 büyüme

Vodafone Türkiye, akıllı telefon penetrasyonunu bu mali yılda 11.4 puan artırarak yüzde 34’e yükseltti. Böylece, şirket veri gelirlerindeki hızlı büyümesini devam ettirdi. Vodafone Türkiye, 2013-14 mali yılında bir önceki yıla göre veri gelirlerini yüzde 55 artırdı.

Kurumsal segment mobil gelirlerinde yüzde 18 büyüme

Kurumsal alandaki global birikimlerini Türkiye’ye aktarak, müşterilerine özel inovatif çözümler geliştiren “İşOrtağım” platformu ve “Toplam İletişim Hizmetleri Stratejisi" ile, kurumsal segmentteki güçlü büyümesini sürdüren şirket, kurumsal mobil servis gelirlerini 2013-14 mali yılında bir önceki yıla göre yüzde 18 artırdı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 gözaltı daha Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? A101 indirim kataloğu: Dikkat çeken pek çok ürün var TBMM'de fahiş fiyatla mücadele mesaisi Ali Yerlikaya 7 ildeki operasyonu duyurdu: Suç örgütü çökertildi