Ofis dışında her şey yandı

Abone ol

İSTANBUL  - Kayalar Kimya AŞ, önceki gün Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan fabrikada çıkan yangında, ofis ve Ar-Ge merkezi dışında, üretimlerin yapıldığı tesis ve depoların tamamen kullanılmaz hale geldiğini bildirdi. Firmadan yapılan açıklamada, 35 yıllık geçmişe sahip Kayalar Kimya AŞ'nin, üretimlerini 40'ın üzerinde ülkeye ihraç ettiği ve Türkiye'nin ilk 400 sanayi kuruluşu arasında yer aldığı belirtildi.

Tesis inşa edilirken Avrupa ve Türkiye yangın standartları ve tedbirlerinin alındığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın başladığı andan itibaren önce kendi ekibimiz, daha sonra İstanbul ve çevre illerden gelen yangın ekiplerinin özverili, yoğun çabalarına rağmen maalesef söndürülememiştir. Maddi hasar çok büyük olup, aldığımız tedbirler sayesinde 350 kişinin çalıştığı bu tesiste hiçbir can kaybı olmaması sevindiricidir. İki çalışanımız hafif yaralanmış ve yangının yaşandığı gün hastaneden taburcu edilmişlerdir. Yangında, ofis ve Ar-Ge merkezi dışında, üretimlerin yapıldığı tesis ve depolar tamamen kullanılmaz hale geldi. Kayalar ailesi olarak şu anda çok hızlı üretime başlamak için planlar yapmaktayız. Firmamızın hem maddi hem manevi bu felaketi karşılama gücü mevcuttur. Sigorta şirketimiz gerekli ziyaretleri yapmış olup, bize büyük destek vermektedir."

Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek Diyanet açıkladı: Audi A8 Tasarruf Genelgesl nedeniyle iade edildi Elon Musk duyurdu: Twitter resmen X'e dönüştü Bankalar güçlü primlendi, borsada rekor geldi! Gazetemize “Sürdürülebilir Başarılı Yayın Hayatı” ödülü