"Modagram" ile ciro hedefi 1 milyar dolar

Alışveriş ve fırsat sitesi Trendyol, 15 milyon dolarlık yatırımla kendi markasını yarattı. Tamamı Türkiye’de üretilecek Modagram markası ile birlikte 5 yılda 1 milyar dolarlık ciro hedefleniyor.

Abone ol

İSTANBUL – İki yılda 5 milyon üyeyi yakalayan fırsat sitesi Trendyol.com, 15 milyon dolarlık yatırımla kendi giyim markasını yarattı. Modagram adı verilen markanın ürünleri aynı isimli internet adresinde satışa sunulacak. Modagram markalı ürünlerin tamamı Türkiye’de fason olarak dikilecek, üretim sitedeki anlık satış taleplerine göre şekillendirilecek.

5 yılda 5 kat büyüyecek

50 bin parçalık koleksiyonun satışa sunulacağı site Mayıs ayı başında "beta" yayından çıkarak, aktif kullanıma açılıyor. Yeni markanın tanıtıldığı basın yemeğinde konuşan Trendyol.com Kurucu Genel Müdürü Demet Mutlu, yeni marka için, 10 milyon doları tanıtım bütçesi olmak üzere 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, yıl sonuna kadar Modagram markası yanında 300’den fazla markayı satışa sunacaklarını söyledi.

Mutlu; "Türkiye’de tekstil perakendeciliğinin 52 milyar dolarlık bir pazar oluşturuyor. İnternetin payı ise henüz yüzde 2-3’ler civarında. Gelişmiş ülkelerdeki yüzde 15’lik rakamlara ulaşıldığı takdirde öngördüğümüz büyüme yüzde 500 olacaktır" dedi.   

Hedef 1 milyar dolar

Trendyol grubunun üye sayısını 5 yıl içinde 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Mutlu, aynı dönemde ciro hedefinin ise 1 milyar dolar olduğunu bildirdi.  Uzun vadede yurtdışına da açılmayı planladıklarını belirten Mutlu, henüz ülke adı veremeyeceğini ama stratejilerinin bu yönde olduğunun altını çizdi. Ayrıca yakın zamanda dikey yatırımlar yapacaklarını da söyleyen Mutlu, özellikle kozmetik, ev ürünleri, çanta ve ayakkabı sektörüne de gireceklerinin sinyalini verdi.  Mutlu mağaza açmayacaklarını ve kapıda ödeme sistemini tercih etmeyeceklerini özellikle belirtti.

Biz büyüdükçe kargo ve kutu sektörü de büyüyor

Kar marjının e-ticarette yüzde 30 civarında olduğunu belirten Demet Mutlu; "Modagram’da da aynı marjla çalışacağız.Yeni marka için 40 kişilik ayrı bir ekip kurduk. Trendyol ekibiyle birlikte toplam çalışan sayımız 800’ü aştı. Her üç saniyede bir yeni sipariş alıyoruz. Buna yetişebilmek için 12 bin metrekarelik Tuzla depomuzdan sürekli sevkiyat yapılıyor. Bizim satışlarımız arttıkça kargo ve kutu sektörü de büyüyor" diye konuştu.

Video satışı 4 kat artırıyor

Yeni sitede şimdiye kadar 20 bin ürünün podyum üzerinde çekilmiş videolarının koyulduğunu söyleyen Mutlu, görsel etkileşimin aynı üründe satışı yüzde 400 artırdığını belirtti. Mutlu, yıl sonuna kadar tüm ürünlerin videolu olarak sitede yer alacağını kaydetti. Yeni sitede Hakan Akkaya, Deniz Marşan gibi stilistlerin "Ne Moda" ve "Ne Giysem" tavsiyesi vereceklerini de söyleyen Mutlu; Hadise, Merve Boluğur, Wilma Elles gibi isimlerin de elbise seçimlerinde kullanıcılara yol göstereceğini kaydetti.



 

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarına yalanlama 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişiye tutuklama talebi La Liga'da şampiyon Arda Güler'li Real Madrid! Bitcoin'de yükseliş sürüyor: Gün ortasında 64 bin doları aştı Deep Purple'dan yeni şarkı