Rönesans'ın Petersburg projesi 2020'de faaliyete geçecek

Rönesans, St. Petersburg'daki 450 milyon dolarlık endüstriyel parkın temelini attı

Abone ol

ANKARA - Rönesans Holding'e bağlı Rönesans İnşaat, Rusya'nın St.Petersburg kentinde 450 milyon dolarlık yatırımla 2020 yılında faaliyete geçecek olan kola endüstriyel parkının temelini dün attı.

Şirketten yapılan açıklamada, projenin ana amacının farklı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler için bir endüstriyel park kurmak olduğu belirtilirken, 5,000 ek istihdam yaratılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası ve Rönesans Holding projenin taraflarını oluştururken, ASO, projenin oluşum sürecinde ve yönetiminde know-how sağlayacak.

Rönesans İnşaat'ın yüzde 80, Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası'nın yüzde 10 ve Ankara Sanayi Odası'nın yüzde 10 hisseyle ortak oldukları şirket bölgeye Türkiye'den gelecek yatırımların teşviki konusunda faaliyet gösterecek. Söz konusu proje, Uluslararası Rus-Türk İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek.

Açıklamaya göre, St. Petersburg Kola Endüstriyel Park Projesi'nde yer alacak KOBİ'ler Rusya tarafından Leningrad Bölgesi'ne özel çıkarılan kanun çerçevesinde, yapacakları yatırım miktarına bağlı olarak, altı yıla kadar vergi muafiyeti avantajlarından da yararlanabilecek.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, "Proje, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerine ve ortak yatırımlara çok büyük ivme kazandıracaktır" dedi.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL