Sabancı Holding'in kârı yüzde 10 arttı

Sabancı Holding'in gelirleri yüzde 32 artışla 54.3 milyar liraya, net kârı da yüzde 10 büyümeyle 3.83 milyar liraya ulaştı.

Abone ol

Sabancı Holding'in 2018 yılında ana ortaklığa düşen net kârı yüzde 10 artışla 3.83 milyar lira oldu.

Şirketin bugün erken saatlerde KAP'a açıkladığı bilançosuna göre 2018 yılı satışları ise finans sektörü gelirleri dahil yüzde 32 artışla 54.3 milyar liraya yükseldi.

Sabancı Holding'in 2019 yılı beklentileri ise şöyle:

- Yüzde 10-20 kombine satış büyümesi

- Yüzde 10-20 kombine banka dışı FAVÖK büyümesini (tek seferlik gelir/gider hariç)

- Stratejik gelişmelere bağlı olarak yıl içinde oluşabilecek satın alma ve birleşmeler hariç toplam 6 milyar TL kombine yatırım

"Sabancı Topluluğu olarak tedbirlerimizi aldık"

Ekonomide dengelenmenin başladığını ifade eden ve seçim sonrası uzun vadeli reformlar beklediklerinin altını çizen Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, şirket bilançosuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Sabancı Topluluğu olarak biz tedbirlerimizi aldık; üretim ve yatırıma devam ediyoruz. 2019 yılı bütçemizde ihracatı ve maliyet disiplinini maksimum düzeye getirdik. 2018 yılında nakit akımı yönetiminde gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da sürdüreceğiz. Borç-özkaynak dengesini günün koşullarına göre yöneteceğiz.

Enerjisa Enerji'de halka arzla ivmelenen yüksek performansımızı 2019 yılında da sürdüreceğiz. Özellikle Enerjisa Üretim'de güçlü nakit akımı yaratıyoruz. Şirketi kur riski taşımayan bir yapıya kavuşturduk. Operasyonel iyileşmeler ve hızla azalan borçluluk sayesinde, Enerjsa Üretim'i de halka arza hazır hale getirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Doğan Holding hisse geri alımına hazırlanıyor

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı