Sahibinden'e soruşturma

Hâkim durum kötüye kullanma gerekçesiyle sahibinden.com’a soruşturma açıldı.

Abone ol

ANKARA (DÜNYA)- Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli buldu. Rekabet Kurulu, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklayan 4054 sayılı Kanun’un 6’ncısı maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya alacakları şeklinde yorumlanmıyor.

AJet'ten ucuz bilet kampanyası: Son tarih 4 Mayıs! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Audi A8 açıklaması Ankara'da kuvvetli yağış sonrası metro seferlerinde aksama Borsa güne yükselişle başladı Shell, ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde kar etti