Şantiyeler piyasanın canlanmasına katkı sağlıyor

İller Bankası Genel Müdür Vekili Karaman, Türkiye’nin her bölgesinde halen çalışmaları devam eden 2 bini aşkın şantiyede binlerce kişiye istihdam sağlandığını ve piyasanın canlanmasına katkıda bulunduklarına dikkat çekti

Abone ol

ANKARA - İller Bankası Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, Türkiye’nin her bölgesinde halen çalışmaları devam eden 2 bin 49 şantiyenin bulunduğunu, bu şantiyelerde aynı zamanda binlerce kişiye istihdam sağlandığını ve piyasanın canlanmasına katkıda bulunduklarını belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu İlbank 2013 yılında 433 projeyi sonuçlandırdı. Karaman 2013 yılı için yaptığı değerlendirmede "Yerel yönetimlerimize sağladığımız kredi, yatırım ve hibe kaynaklarda önceki yıllara oranla önemli artışlar kaydettik. Son yıllardaki istikrarlı büyüme hedefimizin 2013 yılı toplam rakamlarına yansıdığını görmekten büyük gurur duyuyoruz. Yatırım ve finansal alandaki bu başarılarımızı paydaşlarımız olan belediyelerimizin de bizimle birlikte büyümelerinin bir kanıtı olarak görüyoruz" dedi. 

Belediyelere 3.5 milyar lira kredi

Karaman geçtiğimiz yıl içerisinde yerel yönetimlere altyapı, üstyapı, malzeme, kamulaştırma ve proje işleri için 3.5 milyar TL kredi sağlandığını kaydetti. 2013 yılında 279 belediyeye Banka karından 10 milyon TL civarında acil içme suyu ihtiyaç ödeneğinden içme suyu amaçlı boru hibesi tahsis edildiğini belirten Karaman "Banka karından ayrıca 30 İl Özel İdareye kırsal projeler kapsamında kullanılmak üzere 116 iş için 65 milyon TL tutarında hibe ödeneği tahsis edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

900 milyonluk araç kredisi

Karaman, şantiyelerde binlerce ton demir, çimento, boru gibi malzemenin kullanılması ile piyasanın canlanmasına ve nakit sirkülasyonuna katkı sağladıklarına dikkat çekerek, “Yalnızca 2013 yılında Bankamız tarafından yerel yönetimlere malzeme araç gereç sektöründe 900 milyon TL’lik kredi tahsisi yapılmıştır. Bu paranın piyasada dolaşması ile piyasaların canlanmasına da önemli katkı sağladığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

433 proje teslim edildi

Banka olarak 2013 yılını çok yoğun geçirdiklerine ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak sürekli yeni projelerle açılım sağladıklarına dikkat çeken Karaman, geçtiğimiz yıl içerisinde 433 tesisin belediyelerin hizmetine sunulduğunu kaydederek bu hizmetler içinde 68 harita, 38 imar planı, 73 içme suyu tesisi, 70 diğer altyapı tesisi, 76 atık su şebeke tesisi, 9 atık su arıtma tesisi, 3 deniz deşarjı, 96 çeşitli kentsel üstyapı tesisinin yer aldığını vurguladı.

MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı