Setur 'Altın Örümcek' ödülü aldı

Setur'un görme engelli misafirleri için tasarladığı web sitesi 13. Altın Örümcek Ödülleri'nde birinci oldu.

Abone ol

Setur, görme engelli misafirleri için tasarladığı "engelsiz.setur.com.tr" web sitesi ile 13. Altın Örümcek Ödülleri'nde birincilik ödülüne layık görüldü.

Setur'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, görme engelli misafirlerinin tatillerini kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı "engelsiz.setur.com.tr" web sitesiyle, web dünyasındaki en prestijli ödüllerden biri sayılan Altın Örümcek Ödülleri'nde "Sivil Toplum Organizasyonları/Sosyal Sorumluluk" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Setur'un ödülü, İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer'e takdim edildi. Tören'de konuşan Sözer, "engelsiz.setur.com.tr" platformunu görme engelliler adına farkındalık yaratmayı hedefleyerek oluşturduklarını belirterek, bu sitenin görme engelliler için bugüne dek yapılmış en kullanışlı web sitelerinden biri olduğunu dile getirdi. Sözer, "engelsiz.setur.com.tr platformunun birçok markaya örnek olmasını diliyoruz. 50 yılı geride bırakan ve sosyal sorumluluk kavramının bilincinde olan bir marka olarak önümüzdeki dönemlerde de engelsiz projelerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"engelsiz.setur.com.tr"

Setur, Türkiye'de yaşayan 200 binden fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği engelli dostu web sitesi "engelsiz.setur.com.tr"yi Nisan 2014'te kullanıma açtı. Mobil uyumlu engelsiz.setur.com.tr, görme engelliler için içerik ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu yardımı ile dinleyebilirken tek bir tuşa basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyor. engelsiz.setur.com.tr'ye setur.com.tr adresinden de "tab" ve "enter" tuşlarını kullanarak geçiş yapılabiliyor.

Web sitesinin yapılışı aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve toplamda 600'e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin tesisleri hayal edebilmesine olanak sağlıyor.

Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı