Şişecam işçilerinden 'grev yasağına' tepki

Şişecam işçileri, grev kararının Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Gebze'de bulunan Şişecam'a bağlı Çayırova Cam Fabrikası'nda işçiler fabrika bahçesinde toplanarak Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Mesainin sona ermesinin ardından sloganlar atarak fabrikadan çıkan işçileri dışarıda bekleyen sendika üyeleri alkışlarla karşıladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek, "Emeğin gücüyle ortaya çıkacak bir engellik her zaman sermayeyi ve iktidarı rahatsız eder, bugünkü rahatsızlıkları da onun içindir. Siz ne yaparsanız yapın biz bu ülkede anayasal hakkımızı mutlaka kullanacağız. Bugün hükümet, anayasanın reddetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Böyle demokratik bir ülke olabilir mi? 50 metrelik yolda yürümek için dahi izin verilmiyor" dedi.

Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak Sakhalin Istanbul'dan görkemli açılış! Space’24, yaratıcı disiplinleri bir araya getirecek Vodafone öğrencilere yapay zekâ eğitimi verecek