Spor Dünyası, yerli üretim için 30 milyon TL yatırım yapacak

Spor Dünyası AŞ, Türkiye'de ithal mal statüsünde olan koşu bandını Çerkezköy'de üretmek için 30 milyon lira yatırım yapma kararı aldı.

Abone ol

SİBEL SANCAKLI

ANTALYA - Spor Dünyası AŞ, 25’inci yıl kutlamasında yerli üretiminin bulunmadığı, sadece ithal edilebilen koşu bandı ve kondisyon aletlerini Türkiye’de üreteceğini açıkladı. Türkiye’nin 81 ilinden 500’ün üzerinde bayinin katıldığı organizasyonda Spor Dünyası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek, 30 milyon TL yatırımla Çerkezköy’de kurulması hedeflenen fabrikanın ilk etapta koşu bandı, kondisyon aletleri gibi en çok sattıkları spor ürünlerini üreteceğini belirtti. Kurulacak tesisin toplam 70 bin metrekare alan üzerinde yer alacağını ifade eden Hasan İpek, "Bu ürünleri üretip ihraç ederek ülkemize döviz kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz, spor sektöründe bir dünya markası yaratmak” dedi.

Isıtan vantilatör geliştirdi

Hasan İpek, hem ısıtma hem soğutma özelliği olan ve patenti kendilerine ait yeni bir vantilatör ürünü geliştirdiklerini ve yeni sezonda tüketiciyle buluşturacaklarını da anlattı. Yeni ürünün fiyatını oldukça uygun tuttuklarını söyleyen İpek, “Artık, kış geldi vantilatörü nereye saklasak derdi olmayacak” ifadelerini kullandı. Bu yıl Airking markasının yanı sıra ürün portföylerine, derin dondurucu, su sebili, klima gibi ürünler de ekleyeceklerini ifade etti. İpek, yedek servise büyük önem verdiklerini, müşteriden gelen tamir talebini 48 saat içinde yerine getirdiklerini de belirtti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi İsviçre oldu Anadolu Otoyolu'nda iki tırın karıştığı kazada iki kişi öldü, bir kişi yaralandı TOBB heyeti Kolombiya'yı ziyaret etti Brezilya'da sel felaketi: Can kaybı 137'ye yükseldi Araştırma: Kanser vakalarının yüzde 40'ı obeziteyle bağlantılı