Sülün: Hayalimi gerçekleştireceğimi biliyordum!

Hep ertelemek zorunda kaldığım bu hayalimi bir gün gerçekleştireceğimi biliyordum’ diyerek anlatıyor Mercedes Türkiye CEO’su, motor sevdasını. Kim bilir belki bir gün Mercedes markalı bir motosiklette de göreceğiz Süer Sülün’ü...

Abone ol

Aysel YÜCEL

- Kaç yıldır motosiklet kullanıyorsunuz?

Motosiklet kullanmaya bundan 17 yıl önce başladım. Aslında motosiklet kullanmak benim çocukluk hayalimdi ancak gerek ailemin güvenli bulmaması, gerekse benim hayatımdaki farklı öncelikler dolayısıyla bu hayalimi hep ertelemek zorunda kalmıştım. Ama bir gün bu hayalimi gerçekleştireceğimi biliyordum.

- Hangi model?

Bir süredir Honda Gold Wing GL1800 kullanıyorum.

- İşe motorla mı gidiyorsunuz?

Motosikleti günlük rutinime çok fazla dahil etmeyi tercih etmiyorum. Motor kullanmaktan her daim büyük keyif alsam da günlük tempomda gerekli ön hazırlıkları için zaman ayırmam pek mümkün olmuyor. Ama dediğiniz gibi İstanbul’daki trafiği bertaraf etmek için işe giderken kullanan pek çok yönetici de var.

- Motosikleti üç kelime ile anlatsanız?

Mutluluk - Özgürleşmek - Rüzgar.

- Peki ya uzun seyahatler?

Motosikletin tam olarak keyfini çıkarabilmek için uzun seyahatlere çıkmayı daha çok seviyorum. Çünkü daha uzun süre yolda olmak, belirli bir rotanın üzerinde motosikletle daha çok bütünleşmek ve tadını çıkarmak bana çok büyük bir keyif veriyor. Bir arkadaş grubumuz var. Onlarla her yıl farklı ülke ve destinasyonlara turlar düzenliyoruz. Mesela Amerika’da Route 66 ve Avrupa’da Alp Dağları turlarımız en zevk aldığım uzun seyahatler arasında.

- Ön yargı çok, sizce nasıl aşılır?

Evet maalesef, Türkiye’de motosiklet kullanımı ve kullananlar ile ilgili çeşitli ön yargılar var. Öncelikle bu ön yargıları aşabilmek için motosikletin bir hobi değil, ulaşım aracı olarak algılanması gerektiğini düşünüyorum. Bunu gerçekleştirdiğimizde önemli mesafe kat etmiş olacağız. Tabii burada trafikteki herkesten çok motosiklet kullanıcılarına görev düşüyor. Kullandığımız aracın fonksiyonel özelliklerinden istifade ederken trafikte zaman zaman gördüğümüz, kendimizi ve çevremizdekileri tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalıyız.

- Yeni başlamak isteyenlere önerileriniz?

İnsanın yaptığı işi severek yapması çok önemli. Ancak her ne kadar yaptığımız işten ve iş ortamımızdan keyif alsak da dönem dönem çok yoğun ve stresli zamanlarımız olabiliyor. Herkesin bir şekilde rahatlamaya, deşarj olmaya ihtiyacı var. İşte o yüzden bir hobinizin, tutkunuzun olması ve ona zaman ayırmak sizi böyle dönemlerde rahatlatacaktır ve zaman zaman kaybettiğiniz motivasyonunuzu yeniden yakalamanızı, kendinizi ve sınırlarınızı keşfetmenizi sağlayacaktır. Motosiklete başlamayı düşünenlere tavsiyem; gerekli güvenlik önlemlerini eksiksiz yerine getirmek şartıyla, ön yargıları kırarak özgürleşmenin ve kendi potansiyellerini fark etmenin tadını çıkarsınlar!

Böyle giderse 450 milyon dolarlık tesisi kapatırız Kurdan bunalan ihracatçı Amerika pazarına yöneldi 130 ülkede 346 noktaya ulaşan THY, 91. yaşını kutluyor Elektrikte sabit tarife sürdürülebilir değil Atık piller fidana fidanlar ormana dönüşecek