Tofaş’ta Egea devrimi başladı

Tofaş, tarihinin en büyük yatırımıyla üretime başladığı Egea’yı ilk olarak Türkiye’de satışa sundu. Yüzde 70 oranında yerli mühendislik ve parça ile üretilen otomobil, yılbaşından itibaren de 40 ülkede satışa sunulacak.

Abone ol

Tofaş’ın Doblo’nun ardından ikinci büyük projesi Egea, bu haftadan itibaren öncelikle ülkemiz pazarında, ardından da 40’tan fazla ülkede satışa çıkıyor. İtalyan tasarımı ve Türk mühendisliğini harmanlayan yeni model aynı zamanda ilklerin de öncülüğünü yapıyor. Tofaş Fabrikası’nın Fiat dünyasındaki konumunu daha da güçlendiren model, yüzde 70 yerli mühendislikle aynı zamanda otomotiv sanayimizin de ulaştığı yeri gösteriyor. 

2 bin yeni istihdam 
Egea’nın iç pazarda ithal-yerli dengesini olumlu etkilemek dışında, ihracatta, üretimde de ülke açısından büyük kazanımlar getireceğini belirten Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, “Şu anda 6 bin 500 çalışanımız var. İstihdam konusunda, 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz. Bu da fabrikada 2 bin yeni istihdam yaratacağız anlamına geliyor. Yan sanayideki katkıyla birlikte Egea’nın sağlayacağı istihdam katlanarak artacak” açıklaması yaptı. 

5 yıl garanti 
Yeni Egea ile birlikte Fiat ilk kez bir modeline 5 yıl/100 bin km garanti vermeye başlıyor. Bunun bir ilk olduğuna vurgu yapan Eroldu, “Fiat dünyasında 5 yıl garanti verilen Fiat Egea’dan başka bir model yok. Diğer modellerde 3 yıl. Fiat’ın yurtdışında da benzer bir uygulaması da bulunmuyor. Bu ilk olacak. Beş yıl garanti vermemiz de bizim araca olan güvenimizi gösteriyor. Maliyet ve sunduğu fayda anlamında son yıllarda yapılan en iyi sedan projesi olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Aile büyüyecek 
Fiat Egea projesi ilk üretilen sedan versiyon dışında, HB ve stationwagon karoser seçeneklerini de kapsıyor. Ailenin ilk üyesi doğuştan sedan olarak tasarlanan bir model. Geliştirme çalışmaları devam eden diğer iki karoser seçeneği önümüzdeki yıl Cenevre Fuarı’nda resmi olarak sergilendikten sonra yollara çıkacak. Kompakt sedan ve C sınıfı arasına konumlanan Egea ile birlikte fabrikada Linea’nın üretimi de devam edecek. Doblo ABD ihracatı da dahil olmak üzere yatırım tutarının 1.5 milyar doları bulduğunu vurgulayan Eroldu, “ Egea ailesi devreye girdiğinde, diğer mevcut ürünlerimizle birlikte, Bursa fabrikamızın 400 bin kapasitesini doldururuz” bilgilerini verdi. 

20 bin kişi kayıt yaptı 
Yeni model satışa sunulmadan önce başlatılan kampanyalarda 20 bin kişinin kayıt yaptırdığını belirten Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Ezber bozan sedan olarak tanımladığımız Egea, Türk tüketicilerin ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak geliştirildi. Ön sipariş için kayıt yaptıran 20 bin kişiden ilk satın alan 2 bin kişiye, liste fiyatları üzerinden 2 bin TL özel indirim yapacağız. Yıl sonuna kadar fabrika 8 bin Egea üretmeyi planlıyor. 2016 içinse Egea, Türkiye’nin sınıfında en çok satan modeli olmasını hedefl iyoruz” diye konuştu. 

İlk 2 bin kişiye özel 
Fiat Egea sahibi olacak ilk 2000 müşteriye bir ayrıcalık sunmak istediklerinin altını çizen Fiat Pazarlama Müdürü Süslü” Kasım ayının ortasına kadar Egea’ya 2000 TL’lik bir avantajla sahip olma fırsatı sunacağız. Ayrıca, 20 bin TL’ye kadar kullanacakları kredilerde 20 aya kadar vadede aylık 0.99 faiz seçeneği de sunacağız” dedi. 

Dizel otomatik seneye 
Fiat Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 HP’lik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren üretime başlayacak.1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

Rekabetçi fiyatla geldi
Fiat Egea, 15 Ekim’den itibaren Türkiye genelindeki tüm Fiat showroom’larında yerini alıyor. Kasım ayından itibaren 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak satışına başlanacak olan Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan ulaşılabilir anahtar teslim fi yatıyla dikkat çekiyor. Fiat Egea’nın ilk etapta 1.4 litre 95 HP benzinli, 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Üç donanım paketi bulunan otomobilde, en üst modelin satış fi yatıysa 70.900 TL olarak belirlendi.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı