Türk Henkel'e rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Türk Henkel Kimya hakkında soruşturma açtı.

Abone ol

DÜNYA

Rekabet Kurulu, Türk Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, “ürünlerinin yeniden satış fiyatını tespit etmek suretiyle” 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasına ilişkin başlattığı ön araştırmayı tamamladı ve iddiaları ciddi bularak soruşturma açtı. Türk Henkel’e yönelik bu iddiayla rekabete aykırı davranış başvurusu yapılmıştı. Ürünlerin yeniden satış fiyatını tespit etmek, üreticinin kendisinden sonraki satış zinciri içindeki fiyatları da belirlemeye yönelik müdahalesi anlamına geliyor.

Rekabet Kurulu, internet sitesinde açılan soruşturmaya ilişkin bir duyuru yayınladı. Duyuruda, “Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 08.06.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-19/286-M sayı ile karar verdi” denildi. 4. madde, teşebbüsler arası rekabeti sınırlayıcı anlaşma ve uyumlu eylemleri yasaklıyor.

Soruşturma açılması, kanun ihlali ya da ceza kesileceği anlamına gelmiyor. Kurul soruşturma sürecinde elde edilen bulgular, şirket savunması vb. süreçlerin ardından karar verecek.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...