Türk Ytong, 50 milyon euroluk fabrika yatırımını devreye alacak

Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel yeni tesisle 350 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Abone ol

SABİHA TOPRAK- ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Türk Ytong Sanayi, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan Gebze V. Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM), geçen yıl temelini attığı fabrikasını devreye almaya hazlanıyor. Toplam 50 milyon euro yatırım yapılan fabrikada, 100 kişiye doğrudan, 250 kişiye ise dolaylı olmak üzere 350 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Fabrikada Ar-Ge merkezi ve Ytong Akademi Eğitim Merkezi de bulunacağı bilgisini veren Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, iki merkezin de gazbeton sektörünün küresel gelişimi için kilometre taşı oluşturacağına dikkat çekti. Türk Ytong olarak 55 yıldır inşaat sektörüne kaliteli malzeme ve hizmet sunduklarını söyleyen Erel, "Enerji tasarrufu, deprem ve yangın güvenliği gibi alanlardaki inovatif özellikleri sayesinde Ytong ürünleri, yapılarda konforlu, güvenli ve ekonomik bir yaşamın temel taşı haline geldi" diye konuştu.

Yüzde 100 yanmaz yalıtım plağı üretti

Geçen yıl yüzde 100 yanmazlık özelliğine sahip multipor ısı yalıtım plağı ile yalıtım pazarına giriş yaptıklarını söyleyen Erel, "Yapı sektörüne kazandırdığımız ‘Multipor' markamız ile önemli inovasyonlar gerçekleştirdik. Ytong 0,09 ile duvar bloklarında ideal lambda değerine ulaştık. Blok 0,07 için ise Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarımızı ortağımız Alman Ytong öncülüğünde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ar-Ge çalışmalarında ürünlerin kullanıldığı yapıları, ısı yalıtımı, yangın ve deprem güvenliğinde çok üst düzey çözümler ile buluşturduklarını belirten Erel, Türk Ytong olarak her yıl yüksek üretim, satış ve verimlilik sağlayarak sürdürebilir bir büyüme sağladıklarını, Ar-Ge yatırımlarını da bu büyümenin önemli bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz